Μια «καυτή πατάτα» στα χέρια του Δήμου Σάμου το θέμα των αδέσποτων ζώων

Για άλλη μια φορά το ΔΣ του Φιλοζωϊκού Σωματείου Σάμου έφερε το θέμα των αδέσποτων ζώων στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου. Συγκεκριμένα επιστολή επέδωσε η πρόεδρός του κα Huber Thumianides Brigitte σε όλες τις Δημοτικές παρατάξεις και απευθύνεται στον Διευθυντή Ανάπτυξης του Δήμου Σάμου κ. Τσολακάκη η οποία αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κ. Τσολακάκη

Όπως μας πληροφορήσατε επανειλημμένα προφορικά, υπάρχει πρόβλημα με τη χρηματοδότηση του προγράμματος για τα αδέσποτα (πληρωμή των τροφών, ανανέωση της σύμβασης με κτηνίατρο/κτηνίατρους, έξοδα μαζικών στειρώσεων από εθελοντές κτηνίατρους κλπ.).

Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε για την άμεση λύση αυτού του σοβαρότατου προβλήματος. Αν σταματήσει η δυνατότητα κτηνιατρικής περίθαλψης αδέσποτων (θεραπείες, εμβόλια, στειρώσεις) και αν καθυστερήσουν οι απαραίτητες μαζικές στειρώσεις (το αργότερο πρέπει να πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο), οι συνέπειες για την επίλυση του προβλήματος αδέσποτων θα είναι καταστροφικές και όλες οι προηγούμενες προσπάθειες και δαπάνες του Δήμου και των φιλοζωϊκών οργανώσεων θα είναι μάταιες.

Κάθε καθυστέρηση ή μη πραγματοποίηση των στειρώσεων σημαίνει επιδείνωση της ήδη κρίσιμης κατάστασης: Μια θηλυκή σκυλίτσα γεννάει από 6 έως 12 μωρά!!!. Αυτή τη στιγμή επείγουν οι στειρώσεις αδέσποτων των στρατοπέδων και της περιοχής του Μαραθοκάμπου.

00adespota01

Αν τυχόν και δεν βρεθεί άμεσα άλλη δυνατότητα χρηματοδότησης, προτείνουμε να γίνει το συντομότερο δυνατόν αναμόρφωση της απόφασης του Δ.Σ. (15-03-2018) για την αγορά οχήματος περισυλλογής αδέσποτων. Η περισυλλογή αδέσποτων άλλωστε χωρίς τη δυνατότητα στείρωσης και γενικά κτηνιατρικής περίθαλψης θα ήταν εντελώς περιττή.

Για άλλη μια φορά τονίζουμε την ανάγκη άμεσης ανανέωσης της σύμβασης με κτηνίατρο (ακόμα καλύτερα με μερικούς κτηνίατρους όπως μας το πρότεινε και ο κ. Καραμηνάς) και προετοιμασίας μαζικών στειρώσεων (όσον αφορά τη γραφειοκρατία γύρω από την έγκριση και πληρωμή αναλώσιμων, εισιτηρίων κλπ.). Να σας υπενθυμίσουμε, πως από τον περασμένο Νοέμβριο κάνουμε επανειλημμένα σχετικά αιτήματα στο Δ.Σ.

Για να αποφύγουμε ακόμα περισσότερες καθυστερήσεις, αυτά τα θέματα να συζητηθούν οπωσδήποτε στο επόμενο (!) Δ.Σ και να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

Προτάσεις του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου για την πρόληψη και επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων στους φορείς

ds2

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ του νησιού ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης για τον έναν χρόνο παρουσίας και διοίκησης στον Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα »