Μετανάστες «σφαζόντουσαν» ανενόχλητοι στην πλατεία Πυθαγόρα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό ήρθε να ταράξει την ήρεμη ζωή της πόλης και ειδικά των ντόπιων αλλά και τουριστών που συνηθίζουν κάθε απόγευμα Κυριακής να κατεβαίνουν στην πλατεία Πυθαγόρα της πόλεως Σάμου, ώστε ν’ απολαύσουν τον απογευματινό τους καφέ, να παίξουν ανέμελα τα παιδιά τους, αλλά και να δουν από κοντά την υποστολή της Σημαίας από την Στρατιωτική μουσική και το Στρατιωτικό άγημα.

Όμως χθες Κυριακή (14/07) η κατάσταση ήταν τελείως διαφορετική. Δύο ομάδες μεταναστών, η κάθε μία αποτελούμενη από δεκαπέντε άτομα περίπου για τους δικούς τους λόγους, θέλησαν να λύσουν τις διαφορές τους με σπασμένα μπουκάλια μπύρας.

Η πλατεία Πυθαγόρα της πόλεως Σάμου, εξαιτίας του μεταναστευτικού – προσφυγικού (όπως και άλλα μέρη) και ειδικά τα πέριξ καταστήματα έχουν υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά, επειδή πολλοί αποφεύγουν να πηγαίνουν, λόγω διαφόρων συμβάντων που έχουν δημιουργηθεί στο παρελθόν από τους μετανάστες.

Περίπου στις 8 το βράδυ της Κυριακής δύο ομάδες μάλλον Αφγανών και Ιρακινών ήρθαν στα χέρια και 4-5 θερμόαιμοι έσπασαν μπουκάλια μπύρας στις τσιμεντένιες πλάκες τη πλατείας και τα χρησιμοποίησαν ως αιχμηρά αντικείμενα, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν και να είναι αιμόφυρτα 5-6 άτομα στα χέρια και στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που πραγματοποιήθηκε, αρκετοί περίοικοι της πλατείας ειδοποίησαν την Αστυνομία, αλλά όπως είπαν οι ίδιοι ποτέ δεν εμφανίστηκε. Τυχαίο γεγονός ήταν η εμφάνιση αυτοκινήτου του Λιμενικού Σώματος για την τήρηση της τάξης κατά τη υποστολή της Σημαίας και αυτό έκανε τους μετανάστες να φοβηθούν και να εξαφανιστούν στα σοκάκια πέριξ της πλατείας.

Έντρομοι από το όλο σκηνικό που διαδραματίσθηκ, πολλοί γονείς πήραν τα παιδιά τους και έφυγαν γρήγορα από την πλατεία.

Το γεγονός των τραυματισμών επιβεβαιώθηκε και από το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου τουλάχιστον τρείς εκ των τραυματιών προσήλθαν για τις πρώτες βοήθειες.

Χαρακτηριστική είναι η απόγνωση και η αγωνία συμπολίτη μας του κ. Γιάννη Παπαπαναγιώτου που διατηρεί επιχείρηση στην πλατεία Πυθαγόρα και σε σχόλιό του στο Facebook γράφει΅

«Το έχουμε χάσει το παιχνίδι. Οι τουρίστες τρελάθηκαν ήταν 8:00 το απόγευμα φοβήθηκαν όλοι έφυγαν από την πλατεία ΑΙΣΧΟΣ !!!! Άδειασαν τα μαγαζιά σε 5 λεπτά Αίσχος κ πάλι αίσχος. Οι μετανάστες έφυγαν σφαγμένοι αλλά και ανενόχλητοι. Ακούει κανείς που λέει κ ο δημοσιογράφος ; ΑΡ….α… Συνεχίστε εσείς να παίρνετε έστω αυτό που παίρνετε κ εμείς να τα κλείσουμε και να φύγουμε».

dreams3

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Αναλυτική παρουσίαση των έργων που μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί στην προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι στη Λέσβο παρέθεσε  ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος

Περισσότερα »