Μεταναστευτικό: «Καμπανάκι» κινδύνου από το νοσοκομείο Σάμου

Μεταναστευτικό: «Καμπανάκι» κινδύνου από το νοσοκομείο Σάμου

Αδυνατεί να σηκώσει το βάρος του μεταναστευτικού-προσφυγικού το νοσοκομείου Σάμου με τη διοίκησή του να χτυπά καμπανάκι κινδύνου στους αρμόδιους. Κατά τη τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου «Αγ. Παντελεήμων» εκτέθηκε η τρέχουσα κατάσταση των υποδομών υγείας του νησιού λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών και του υπερπληθυσμού στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης και ζητήθηκε από τη 2η ΔΥΠΕ Πειραιά και Αιγαίου η κατεπείγουσα ενίσχυση με ιατρικό προσωπικό της παιδιατρικής κλινικής. 

Όπως σημειώθηκε είναι άμεσος ο «κίνδυνος αδυναμίας για νοσηλεία στις κλινικές του Νοσοκομείου μας, ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού προσφύγων-μεταναστών, που μπορεί να προκύψει από την πολυήμερη παραμονή τους στην ύπαιθρο της πόλης κάτω από δυσμενείς συνθήκες και με το μεγαλύτερο μέρος από αυτούς να είναι παιδιά». Χαρακτηριστικά στις 15 Οκτωβρίου νοσηλεύονταν στη παιδιατρική κλινική 15 παιδιά προσφύγων-μεταναστών ενώ η δύναμη της κλινικής ανέρχεται σε 7 κλίνες.

Εκτός από την παιδιατρική κλινική, μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στη μαιευτική κλινική, στο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα, στα τμήματα επειγόντων περιστατικών και γενικότερα σε όλη τη νοσηλευτική υπηρεσία. Για τον λόγο αυτό, εκτός του αιτήματος για την ενίσχυση της παιδιατρικής κλινικής, αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου για την επαρκή στέγαση των προσφύγων μεταναστών στην πόλη της Σάμου και να ενημερωθούν για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο οι αρχές του νησιού.

Πηγή: www.protothema.gr

Zarbanis340X230

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Ο Μουτζούρης με τα λόγια. Εμείς προχωράμε σε πράξεις και καλούμε σε συστράτευση

Συμπαράταξη Πολιτών: Ενίσχυση των επιχειρήσεων λόγω πανδημίας

Αύξηση Προϋπολογισμού της Δράσης  ‘’Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου’’ κ.Περιφερειάρχη , αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές

Περισσότερα »
Παρεμβάσεις της ΛΑΣ Ανατολικής Σάμου για τη νέα σχολική χρονιά και Μεσόγειο

Ερωτήματα της Λαϊκής Συσπείρωσης για την πορεία της μελισσοκομίας

Κ. Αντιπεριφερειάρχη Το τελευταίο διάστημα οι μελισσοκόμοι της Σάμου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον περασμένο Μάιο, γεγονός πού δεν επέτρεψε

Περισσότερα »