Μέλπω Λάνδρου: Ο απολογισμός του έργου της Τοπικής Επιτροπής (βόλεϊ) Σάμου

Μέλπω Λάνδρου: Ο απολογισμός του έργου της Τοπικής Επιτροπής (βόλεϊ) Σάμου

Η Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Σάμου Μέλπω Λάνδρου παίρνει σειρά στις συνεντεύξεις του volleyball.gr για το έργο των διοικήσεων όλων των Τοπικών Επιτροπών και Ενώσεων του βόλεϊ στην Ελλάδα. Αναλυτικά:

Για το έργο της διοίκησης της Τοπικής Επιτροπής Δωδεκανήσων:

«Πριν 7 χρόνια ξεκίνησα αυτό το ταξίδι και είχα την τύχη όλα αυτά τα χρόνια να συναντήσω ανθρώπους που αγαπούν το βόλεϊ (πρώην Αντιπεριφερειάρχης κ.Κατρακάζος ΔΟΠΠΟΝΑΣ και ο Θανάσης Πανούσος)  και είχαν τη διάθεση να βοηθήσουν την Τ.Ε. να πραγματοποιεί τους στόχους της. Επίσης πολύ σημαντική είναι η συνεργασία μου με όλα τα μέλη της Τ.Ε. με τα οποία είδαμε τα προβλήματα μας και προσπαθήσαμε να τα λύσουμε. Είδαμε ότι είχαμε πρόβλημα στο θέμα διαιτησίας (ποσοτικό και όχι ποιοτικό), διοργανώσαμε 3 σχολές διαιτησίας και καταφέραμε να ενταχθούμε διαιτητικά στο Σύνδεσμο Διαιτητών Πειραιά έτσι ώστε οι διαιτητές μας να ορίζονται από εκεί. Διοργανώσαμε ένα σεμινάριο Αθλητικής ψυχολογίας για προπονητές και γονείς με ομιλητή τον κ.Ζαρωτή, ένα σεμινάριο για προπονητές και γυμναστές με θέμα προπονητική μικρών ηλικιών σε συνεργασία με το Σ.Ε.Π.ΠΕ. και ομιλήτρια την κ. Γκοτζίλα.

Επίσης, συνδιοργανώσαμε με τη Περιφέρεια 2 τουρνουά ανόδου Α2 κατηγορίας Ζ΄ περιφέρειας, ένα γυναικών το 2015 με νικήτρια την ομάδα της Σάμου Αναγέννηση και ένα ανδρών το 2017 με νικητή την ομάδα Σάμου Κέρκης Μαραθοκάμπου. Έτσι, σήμερα χαιρόμαστε την παρουσία του Κέρκη στα σαλόνια της Α2 εθνικής κατηγορίας. Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο της ομάδας. Και το πιο σημαντικό και θεαματικό ήταν το Πανευρωπαϊκό τουρνουά Νεανίδων πριν δύο χρόνια με τις Εθνικές ομάδες 4 χωρών Ελλάδας, Σλοβενίας Σλοβακίας και Ολλανδίας που διεξήχθη στο κλειστό γήπεδο Βαθέος. Με τη βοήθεια του κ.Πανούσου  δημιουργήθηκε και λειτουργεί στο Καρλόβασι δημοτικό γήπεδο μπιτς βόλεϊ και διοργανώνουμε τα καλοκαίρια αγώνες συνήθως Κ16 που τα κορίτσια συμμετέχουν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα έχοντας αξιόλογες εμφανίσεις, με τις αδερφές Μαραθοκαμπίτη να κερδίζουν τη δεύτερη θέση στη κατηγορία τους».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία και η Τοπική Επιτροπή:

«Έχουμε 4 κλειστά γήπεδα (3 Σάμο και 1 Ικαρία) και υπάρχουν σε αυτά κάποια προβλήματα κακοτεχνιών, αλλά η τωρινή δημοτική αρχή τα γνωρίζει και είναι αποφασισμένη να τα λύσει. Έχουμε 8 ομάδες (7 Σάμο και 1 Ικαρία) και δυστυχώς αυτή τη στιγμή μόνο μία ανδρική, αυτή του Κέρκη. Έχουμε πολλά κορίτσια στα γήπεδα και λίγα αγόρια, χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να διεξάγουμε αγώνες αναπτυξιακούς αγοριών. Καταφέραμε η Ικαρία να συμμετέχει κανονικά στα πρωταθλήματα, όμως το κόστος της μετακίνησης – διαμονής είναι μεγάλο.

Τόσο για τις ομάδες της Σάμου, αλλά πολύ περισσότερο για την ομάδα της Ικαρίας. Η ακτοπλοϊκή εταιρεία BLUE STAR κάνει κάποια έκπτωση και ευχαριστούμε για αυτό, αλλά αν θα μπορούσαμε να έχουμε δωρεάν εισιτήρια για τους αθλήτριες μας θα ήταν μεγάλη ανακούφιση και θα βοηθούσε στην καλύτερη λειτουργεία και ανάπτυξη του αθλήματος. Το όνειρο όλων μας είναι να αναπτυχθεί το άθλημα, να βλέπουμε περισσότερα παιδιά, κορίτσια και αγόρια στο γήπεδο και με τη βοήθεια της αναπτυξιακής πολιτικής της Ε.Ο.ΠΕ. (Π.Ο.Π. σε κάθε Τ.Ε. και Ενώσεις) θα μπορέσουμε να δούμε πολλά ταλέντα να ανεβαίνουν ψηλά».

Για την συνεργασία με την Ομοσπονδία:

«Τα παιδιά χρειάζονται υγιή πρότυπα και με τη δυνατότητα που μας έδωσε η Ε.Ο.ΠΕ. να διοργανώνουμε αυτά τα τουρνουά υψηλού επιπέδου, δώσαμε στα παιδιά μας ωραίες εικόνες και εμπειρίες. Με τη διοίκηση της Ε.Ο.ΠΕ. έχουμε την καλύτερη συνεργασία και ο πρόεδρος είναι δίπλα μας, όπως και όλο το διοικητικό συμβούλιο. Αφουγκράζονται τα προβλήματα μας και μας δίνουν λύσεις όπου χρειάζονται.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε και οικονομική βοήθεια και έτσι μπορούμε να πάρουμε μετάλλια και κύπελλα και να διοργανώσουμε καλύτερα τα πρωταθλήματα μας. Αν προσπαθείς και αγαπάς αυτό που κάνεις μπορείς να λειτουργήσεις και με λίγα αλλά και με πολλά. Θα ήθελα να τονίσω την καλή και σημαντική συνεργασία που έχουμε με τους υπαλλήλους της Ομοσπονδίας που είναι εκεί πρόθυμοι να μας εξυπηρετήσουν.

Κλείνοντας, ήθελα να πω ότι όταν ξεκίνησα είδα κάποια βασικά προβλήματα: Διαιτησία-Οικονομικό-ένταξη στο πρωτάθλημα, Ικαρία-Αγόρια. Κάποια από αυτά παραμένουν άλυτα ίσως να δημιουργήθηκαν και καινούργια αλλά όσοι ασχολούμαστε έχουμε εθελοντικό πνεύμα και προσπαθούμε να δουλέψουμε για το καλύτερο του αθλήματος μαθαίνοντας από τα λάθη μας. Τα ταξίδια είναι ευχάριστα αν τα κάνεις με καλή παρέα».

Πηγή: www.volleyball.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »