Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο 1ος ημιμαραθώνιος Σάμου

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο 1ος ημιμαραθώνιος Σάμου που διοργανώθηκε από τον Δήμο Σάμου και τον ΔΟΠΠΟΝΑΣ με την υποστήριξη της 79 ΑΔΤΕ. Φυσικά όπως πάντα υποστηρικτής του αγώνα και έχοντας την απαραίτητη πείρα για την τέλεση τέτοιων αγώνων ο ΕΟΠΣ Σάμου (Τμήμα δρομέων.)

Στη μεγάλη διαδρομή του ημιμαραθωνίου που είχε μήκος 21.100 μέτρα, συμμετείχαν 113 αθλητές και αθλήτριες, ενώ στον αγώνα δρόμου που έγινε στην πόλη της Σάμου και είχε μήκος 4.000 μέτρα, συμμετείχαν 43 αθλητές και αθλήτριες. Ειδικά στον δεύτερο αγώνα πήραν μέρος και μικρά παιδιά.

000Hmimarathonios01

Όσο αφορά τον 1ο ημιμαραθώνιο μετά το αρχαίο θεατρικό δρώμενο που έγινε στο σημείο «ΚΟΛΩΝΑ» του Ηραίου, όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ωκυρρόη η Σαμία» παρουσίασε την τελετή αφής της φλόγας (αρχαιοελληνικό δρώμενο σε χορογραφίες της κας Ελένης Παντελούκα), στις 09:00 οι 113 δρομείς ξεκίνησαν και ο πρώτος δρομέας τερμάτισε σχεδόν μετά από 1 ½ ώρα (10:30) στην πλατεία Πυθαγόρα, καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να χειροκροτήσει τους συμμετέχοντες.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στη διαδρομή του ημιμαραθωνίου πήραν μέρος άνδρες και γυναίκες μέσης ηλικίας, παρόλα αυτά η διάθεσή τους ήταν τέλεια κατά την ώρα του τερματισμού, που σημαίνει ότι και οι ίδιοι το διασκέδασαν. Επίσης πήραν μέρος και άτομα από δομές φιλοξενίας που λειτουργούν στη Σάμο.

000Hmimarathonios02

Αξιόλογη προσπάθεια που αναδεικνύει για άλλη μια φορά, ότι ο εθελοντισμός στη Σάμο δουλεύει τέλεια. Αποδεικνύεται πλέον ότι είναι ένας μηχανισμός που όσα χρόνια και αν περάσουν δεν πρόκειται να πιάσουν σκουριά τα γρανάζια. Και φυσικά η τρέλα ορισμένων ανθρώπων (ΕΟΠΣ Σάμου/Τμήμα Δρομέων) που προσπαθούν πάντα να κάνουν κάτι καινούργιο ή αν επαναλάβουν κάτι να το παρουσιάσουν πιο βελτιωμένο.

000Hmimarathonios04

Άψογη και η αστυνόμευση του αγώνα από άνδρες και γυναίκες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου και του Λιμενικού, ενώ η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (παράρτημα Σάμου) και το ασθενοφόρο με ιατρικό προσωπικό της 79 ΑΔΤΕ δεν χρειάστηκε να παρέμβει για κάποιο σοβαρό λόγο.

000Hmimarathonios07

Αναμνηστικά μετάλλια απονεμήθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες, ενώ βραβεύθηκαν και οι πρώτοι τρείς αθλητές/τριες σε κατηγορίες που είχαν αποφασίσει οι διοργανωτές.

Πριν τις απονομές, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία Πυθαγόρα, χορευτικά τμήματα από τον Άγιο Θεόδωρο Σάμου, το Λύκειο Ελληνίδων (παράρτημα Σάμου) και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαθέος Σάμου «Ο Καπετάν Λαχανάς».

000Hmimarathonios05

Παρόντες οι Αντιδήμαρχοι Σάμου κ.κ. Πάρης Παπαγεωργίου και Χριστόδουλος Σεβαστάκης, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κα Άννη Ανδρεάδου, ο πρόεδρος της Σαμιακής Αρωγής κ. Κυριάκος Πατσίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κώστας Βογιατζής, κ. Δημήτρης Κυριαζής, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων κ. Δημήτρης Βογιατζής και το μέλος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κ. Νίκος Σβερκίδης.

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ…

Σημείωση: Ευχαριστούμε πολύ το samosport.blogspot.gr (Νίκος Οικονόμου) και κ. Γιώργο Σκαπέτη για την παραχώρηση των φωτογραφιών τους.

000Hmimarathonios06

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα