Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η «Τσαμπουνοσύναξη» στην πόλη της Σάμου

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η «Τσαμπουνοσύναξη» στην πόλη της Σάμου

«Τσαμπουνοσύναξη» με Σαμιώτες τσαμπουνιέρηδες καθώς και με 50 ακόμη μουσικούς απ’ όλο το Αιγαίο και την υπόλοιπη Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο(22/02) , στην πόλη της Σάμου.

00Tsampounosixaksi

Με εκκίνηση από τον έδρα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος Σάμου «Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑΣ» και το κέρασμα που επιφύλασσαν σε όσους βρέθηκαν στο κτίριο του συλλόγου, ξεκίνησε η αποκριάτικη περατζάδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου σε συνεργασία με τον «ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑ» και συμμετοχή των: Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Σάμου, Χορευτικός Όμιλος Σάμου ΧΟΡ.ΟΣ, Ένωση Μικρασιατών Σάμου, Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθαγορείου « Ο Λυκούργος», Πολιτιστικός Σύλλογος «Ωκυρρόη η Σαμία», Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκαρίου «Η Πηγή της Μάνας», Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου «Αρίσταρχος ο Σάμιος», Εκπολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Μυτιληνιών, και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Βαθέος.

00Tsampounosixaksi01

Η αποκριάτικη πομπή πέρασε μέσα από τα παραδοσιακά στενάκια στο Άνω Βαθύ, την κεντρική αγορά και κατέληξε στην πλατεία Πυθαγόρα όπου οι μουσικοί έπαιξαν και τραγούδησαν ενώ στήθηκαν και γαϊτανάκια από τους συλλόγους και τους χορευτές τους.

00Tsampounosixaksi02

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Δέσποινα Κάϊλα.

Σαμιώτικο κρασί του ΕΟΣ Σάμου, σουβλάκια και πίτες μοιράζονταν δωρεάν στον κόσμο που βρέθηκε στην πλατεία Πυθαγόρα.

00Tsampounosixaksi04

Η κεντρική πλατεία της πόλης θύμισε παλιές καλές εποχές καθώς γέμισε κόσμο, γέλια, χαρά, χρώμα, μουσική και έντονη αποκριάτικη διάθεση, δίνοντας ελπίδα για συνέχεια σε μια εκδήλωση που όλοι επιθυμούν να γίνει θεσμός.

00Tsampounosixaksi05

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

teleion maketa16

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Ο Μουτζούρης με τα λόγια. Εμείς προχωράμε σε πράξεις και καλούμε σε συστράτευση

Συμπαράταξη Πολιτών: Ενίσχυση των επιχειρήσεων λόγω πανδημίας

Αύξηση Προϋπολογισμού της Δράσης  ‘’Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου’’ κ.Περιφερειάρχη , αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές

Περισσότερα »
Παρεμβάσεις της ΛΑΣ Ανατολικής Σάμου για τη νέα σχολική χρονιά και Μεσόγειο

Ερωτήματα της Λαϊκής Συσπείρωσης για την πορεία της μελισσοκομίας

Κ. Αντιπεριφερειάρχη Το τελευταίο διάστημα οι μελισσοκόμοι της Σάμου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον περασμένο Μάιο, γεγονός πού δεν επέτρεψε

Περισσότερα »