Μεγάλη απόκλιση παρουσιάζουν οι αριθμοί των προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο από τις Υπηρεσίες και τους Φορείς. Ποιος τελικά είναι υπεύθυνος να δώσει τα πραγματικά στοιχεία;

Μεγάλη απόκλιση παρουσιάζουν οι αριθμοί των προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο από τις Υπηρεσίες και τους Φορείς. Ποιος τελικά είναι υπεύθυνος να δώσει τα πραγματικά στοιχεία;

Μεγάλη απόκλιση παρουσιάζουν οι αριθμοί των προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο από τις Υπηρεσίες και τους Φορείς. Οι αριθμοί που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας καθημερινά, είναι από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και από την Ύπατη Αρμοστεία (σε εβδομαδιαία βάση), τα στοιχεία της οποίας βασίζονται σε αριθμούς που δίνονται από την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα και από την ίδια την Ύπατη Αρμοστεία.

Έτσι σύμφωνα με τους αριθμούς αυτούς και λαμβάνοντας υπόψη ως καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 έχουμε τα εξής:

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία ο συνολικός αριθμών προσφύγων και μεταναστών είναι 1.828 άτομα (1.550 στο ΚΥΤ και 278 σε χώρους φιλοξενίας εκτός ΚΥΤ).

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ο συνολικός αριθμός προσφύγων και μεταναστών στο Κέντρο είναι 2.649 άτομα, τόσο εντός του ΚΥΤ, όσο και εκτός αυτού (άτυπες δομές – κρατητήρια – διάφορα).

Συνεπώς όπως γίνεται αντιληπτό υπάρχει μια διαφορά των 821 ατόμων. Τα συγκεκριμένα άτομα υπάρχουν για το Υπουργείο, ενώ για την Ύπατη Αρμοστεία δεν υφίστανται.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία αναφορά της Ύπατης Αρμοστείαςαπό 01 Οκτ 2016 και μέχρι 14 Μαρτίου 2018, έχουν πραγματοποιηθεί 6.056 αναχωρήσεις προς την ενδοχώρα, εκ των οποίων οι 5.017, έγιναν με την υποστήριξη της UNCHR.

00KYT

Μέχρι 14 Μαρτίου 2018 τα ασυνόδευτα ανήλικα εντός του Κέντρου Υποδοχής ανέρχονται σε 55, ενώ αυτά που φιλοξενούνται σε δομές φιλοξενίας ανέρχονται σε 15.

Πληθυσμός ΚΥΤ ανά εθνικότητα: Συρία (27%), Ιράκ (29%), Αφγανιστάν (9%), Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (7%), Καμερούν (4%), Λοιποί (24%).

Δημογραφική κατανομή στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.Α.) έως 14 Μαρτίου 2018: Άνδρες: 55%, Γυναίκες: 20%, Παιδιά: 25%.

00Ethnikotites

Άραγε ποιος είναι υπεύθυνος να μας ενημερώσει γι’ αυτήν την τόσο μεγάλη απόκλιση των αριθμών και να δώσει επιτέλους τα πραγματικά στοιχεία; Γιατί από ρεπορτάζ που έγιναν και με μαρτυρίες ανθρώπων που διαμένουν στο ΚΥΤ, μπορεί ο αριθμός να ξεπερνά και τα 2.800 άτομα… Και όσο δεν υπάρχει απάντηση, κανείς δεν εμποδίζει κανέναν να κάνει τα οποιαδήποτε σενάρια… Και αυτό είναι το χειρότερο…

Αλέξης Κομνηνός

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος ο Δημήτρης Έλληνας

Δημήτρης Έλληνας: Η Σάμος πιστεύω βρίσκεται σε μια κατάσταση «γαρνιτούρας» στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τουριστικός πράκτορας και δημοτικός σύμβουλος, κ. Δημήτρης Έλληνας. Ο τουρισμός στη Σάμο τελείωσε απότομα λόγω

Περισσότερα »
Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη την Κυριακή (25/10) στην ευρύτερη περιοχή του Καρλοβασίου στη Σάμο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρλοβασίου, ημεδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ειδικότερα,

Περισσότερα »