Μεγάλες καταστροφές της νότιας πλευράς του ΚΥΤ Σάμου από φωτιά

Μεγάλες καταστροφές της νότιας πλευράς του ΚΥΤ Σάμου από φωτιά

Υπό έλεγχο τέθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας (14/10) η φωτιά που εκδηλώθηκε στην νότια πύλη του Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις στις «παράγκες» και αυτοσχέδιες σκηνές λόγω των συνεχόμενων εκρήξεων σε φιάλες υγραερίων που είχαν οι πρόσφυγες – μετανάστες.

00Fotia01

Ο καταυλισμός είχε εκκενωθεί σχεδόν στο σύνολό του με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν θύματα η τραυματισμοί. Οι χιλιάδες μεταναστών μεταφέρθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο αλλά και στα διάφορα σημεία, όπου οι ΜΚΟ έχουν δημιουργήσει χώρους για τη δημιουργική τους απασχόληση.

Πολλοί δε από αυτούς κοιμήθηκαν σε διάφορα μέρη της παραλιακής οδού της Σάμου, αλλά και σε πολλά άλλα μέρη, φοβούμενοι να επιστρέψουν στο ΚΥΤ και λόγω ότι πιθανόν οι σκηνές τους να είχαν καταστραφεί από τη φωτιά.

00FotiaKYT

Στο σημείο της φωτιάς έσπευσαν άμεσα όλες οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης και εθελοντικά πυροσβεστικά κλιμάκια με επικεφαλής τον Διοικητή της Π.Υ Σάμου κ. Φράγκο, ο δ/ντης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου κ. Δημήτρης Μαϊστρέλλης με όλη την αστυνομική δύναμη από Σάμο και Καρλόβασι, ο Ταξίαρχος της 79 ΑΔΤΕ κ. Δημήτρης Βακεντής, προκειμένου να τεθεί άμεσα η φωτιά υπό πλήρη έλεγχο και να υπάρξει γρήγορη εκκένωση της περιοχής.
Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο ΚΥΤ ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος, ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης, οι αντιδήμαρχοι κ. Μιχάλης Μητσός, κ. Γιώργος Διονυσίου, κ. Ευάγγελος Καρράς και κ. Γιώργος Διακοσταμάτης, δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Σαμίων και Βαθέος κ. Δημήτρης Βογιατζής και κ. Σταμάτης Σειρλής αντίστοιχα.

00FotiaKYT01

Εξάλλου με απόφαση του Δήμου Ανατολικής Σάμου θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες της πόλης της Σάμου. Αργά το βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να γίνει ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφικής φωτιάς που έκαψε μεγάλο τμήμα της νότιας πλευράς του ΚΥΤ.

00FotiaKYT02

Σύμφωνα με πληροφορίες την Τρίτη (15/10) θα φτάσουν στο νησί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης και ο Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη, κ. Οικονόμου καθώς και δύο διμοιρίες ΜΑΤ.

00FotiaKYT03

Το αίτημα  όλων είναι να  γίνει άμεση αποσυμφόρηση του νησιού  από τον μεγάλο αριθμό προσφύγων – μεταναστών που βρίσκονται στην πόλη της Σάμου, καθώς έχει καταστραφεί μεγάλο μέρος του ΚΥΤ που ήδη  ήταν επιβαρυμένο.

00FotiaKYT05

00FotiaKYT09

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Λογικό φαβορί η Γρανάδα

Αν υπάρχει ένα αρνητικό στο ποντάρισμα της Γρανάδα στο Europa League, είναι το έλλειμμα ευρωπαϊκής εμπειρίας. Ο μόνος δισταγμός για ισχυρό ποντάρισμα στους Ισπανούς είναι

Περισσότερα »
ΝΤ Σάμου ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση 7 Οκτώβρη - Απόφαση δικαστηρίου για Χ.Α.

ΝΤ Σάμου ΑΔΕΔΥ: Μήνυση κατά εργαζομένων του Επαρχείου Ικαρίας, του Προέδρου και της Γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, Ικαρίας.

Η Ε.Γ. του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει την επιχείρηση τρομοκράτησης και φίμωσης της φωνής και των διεκδικήσεων των Εργαζομένων της Π.Ε Ικαρίας και

Περισσότερα »