Με τις δέουσες τιμές η άφιξη του Αγίου Φωτός στη Σάμο

Λίγο μετά τις 20:35 του Μ. Σαββάτου (07/04), αφίχθη στο αεροδρόμιο της Σάμου «Αρίσταρχος ο Σάμιος» η ειδική πτήση των Ολυμπιακών αερογραμμών που μετέφερε το Άγιο Φώς από το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το αεροπλάνο πέρασε κάτω από αψίδα νερού που δημιούργησαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής και μόλις ολοκληρώθηκε η ασφαλής στάθμευσή του, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους παρέδωσε το Άγιο Φώς στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιο.

Στη συνέχεια το αεροσκάφος αναχώρησε για τη Χίο για να παραδώσει κι εκεί το Άγιο Φώς, ενώ αποδόθηκαν τιμές αρχηγού κράτους από Στρατιωτικό τμήμα καθώς και από τη Στρατιωτική μουσική της 79 ΑΔΤΕ.

00AgioFosSamo02

Στο χώρο των αναχωρήσεων έπειτα από μια σύντομη δέηση, το Άγιο Φώς δόθηκε σε εκπροσώπους Ιερών Ναών, καθώς και στον Λιμενάρχη Σάμου για να μεταφερθεί με σκάφη του Λιμενικού σε Ικαρία, Φούρνους, Αγαθονήσι και Πάτμο.

Στο αεροδρόμιο παραβρέθηκαν, ο Βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Ταξίαρχος Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ κ. Γιώργος Κουρής, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Δημήτρης Μαϊστρέλλης, ο Λιμενάρχης Σάμου κ. Νίκος Κωνσταντέλλης, ο Διοικητής της ΠΥ Σάμου κ. Δημοσθένης Ραγκαβάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Αμυρσώνης, ο Αντιδήμαρχος Πυθαγορείου κ. Βασίλης Βαλκαμλής, οι Δημοτικοί σύμβουλοι κα Μαριάνθη Μαστροκωνσταντή – Λαθουρά, κα Ζωή Πυργιώτη – Τσερέ, κα Άννη Ανδρεάδου, ο κ. Κυριάκος Πατσίδης, ο κ. Νίκος Στεφανής, ο κ. Δημήτρης Κυριαζής, ο κ. Νίκος Τριανταφύλλου, ο κ. Δημήτρης Βολακάκης, ο κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ο Airport Manager SMI (αεροδρόμιο Σάμου) της Fraport Greece κ. Γιώργος Καραδήμος και εκπρόσωποι των Όπλων και Σωμάτων Ασφαλείας.

00AgioFosSamo03

Επίσης αρκετός κόσμος είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει την τελετή.

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ του νησιού ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης για τον έναν χρόνο παρουσίας και διοίκησης στον Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα »