Με τη γλύκα της ζαχαροπλαστικής και των Σαμιώτικων κρασιών

Με τη γλύκα της ζαχαροπλαστικής και των Σαμιώτικων κρασιών

Τόσο δελεαστικά που να σε προκαλούν να τα δοκιμάσεις. Τόσο απολαυστικά, σα να είχαν όλη τη γλύκα της ζαχαροπλαστικής τέχνης του παρελθόντος παρότι παρασκευάστηκαν σύμφωνα με τις σύγχρονες διατροφολογικές τάσεις που επιβάλλουν «γλυκά» με λιγότερα ζάκχαρα και λιπαρά.

00Eoss01

Ο παγκοσμίως διακεκριμένος Pastry Chef Jordi Puigvert εκπαίδευσε 32 Έλληνες επαγγελματίες ζαχαροπλάστες πάνω σε νέα, φυσικά προιόντα με μικρότερη γλυκαντική ισχύ, σύγχρονα φυσικά πηκτικά, τεχνικές ανάμιξης σοκολάτας με νερό και πλήθος άλλων καινοτόμων παρασκευών στον υπέροχο κόσμο της ζαχαροπλαστικής.

00Eoss02

Στα πλαίσια αυτής της διαδραστικής εκπαίδευσης που αποτελεί μια ακόμη αξιόλογη συνεργασία του ΙΝΣΕΤΕ με το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου, παρουσιάστηκαν τα σαμιώτικα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου / UWC Samos, η ποικιλία του άσπρου μικρόρωγου μοσχάτου, το terroir και η χειρωνακτική εργασία, η σύγχρονη οινοποίηση και όλα εκείνα τα ιδιαίτερα στοιχεία που τα καθιστούν μοναδικά στον κόσμο! Κι ακόμη… η «γλύκα» και η ποιότητα των σαμιώτικων κρασιών «έδεσε» με μια σειρά σύγχρονων γλυκών και επιδορπίων, που παρασκευάστηκαν και παρουσιάστηκαν στα πλαίσια του διήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος από τον δεξιοτέχνη της ζαχαροπλαστικής Jordi Puigvert.

00Eoss03

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ομίλου LE MONDE.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Το ΚΥΤ και το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου επισκέφθηκε ο Βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Πιστεύω πως με τη μεταφορά των μεταναστών-προσφύγων στου «ΖΕΡΒΟΥ», θ’ απαλλαγεί το Βαθύ απ’ αυτή την αθλιότητα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Βουλευτής Σάμου, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης και μίλησε για τα θέματα που ταλανίζουν το νησί της

Περισσότερα »
Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Νότης Μηταράκης: Το σχέδιο αποσυμφόρησης θα επεκταθεί, πέρα από τα νησιά και σε ολόκληρη τη χώρα

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, ενημέρωσε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για την Εθνική Στρατηγική Μετανάστευσης 2020-2021. Παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές της εθνικής

Περισσότερα »