Με τη δέουσα λαμπρότητα, οι Επιτάφιοι της πόλης Σάμου στην πλατεία Πυθαγόρα

Για άλλη μια χρονιά όλες οι Ενορίες της πόλης Σάμου τήρησαν το έθιμο και οι Επιτάφιοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πυθαγόρα. Εκεί τους υποδέχθηκαν πλήθος κόσμου, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας στον πατρικό του λόγο είπε πως «Το Πάσχα είναι πέρασμα. Και καλούμαστε όλοι μας να περάσουμε και να ξεπεράσουμε όλα αυτά που σήμερα μας συνθλίβουν. Και θα τα ξεπεράσουμε όλα αυτά μαζί με το Χριστό, μέσα στην εκκλησία για να ζήσουμε την προσωπική μας Ανάσταση. Χρειαζόμαστε όλοι να αναστηθούμε πνευματικά, να ζήσουμε όμως και το εύχομαι από καρδιάς και την Εθνική μας Ανάσταση για να μπορούμε όλοι μας ενωμένοι να πορευόμαστε».

00DespotasEpitafioi02

Στην πλατεία Πυθαγόρα παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, ο Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος κ. Γιώργος Κουρής, ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Δημήτρης Μαϊστρέλλης, ο Λιμενάρχης Σάμου κ. Νίκος Κωνσταντέλλης, ο Διοικητής της ΠΥ Σάμου κ. Δημοσθένης Ραγκαβάς και πλήθος κόσμου.

Η Στρατιωτική μουσική της 79 ΑΔΤΕ συνόδευσε τον Επιτάφιο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, ενώ η Φιλαρμονική «Βαθύλλος – Αντώνης Γεροχριστοδούλου» συνόδευσε τον Επιτάφιο του Ι.Ν. Αγίου Θεοδώρου.

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κιΕΔΩ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα