Με Σαμιώτικο πρωϊνό και μέλι η δεύτερη μέρα της έκθεσης «Ο τουρισμός συναντά τα τοπικά προϊόντα των νησιών μας» (φωτο + video)

Άκρως ενδιαφέρουσα η δεύτερη μέρα της τριήμερης έκθεσης «Ο τουρισμός συναντά τα τοπικά προϊόντα των νησιών μας». Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μέσα από μια σύντομη ενημέρωση – επίδειξη πως παράγεται το μέλι. Από τη στιγμή που βρίσκεται στην κυψέλη μέχρι τη ώρα που θα βρεθεί στο κουτάλι για να το απολαύσουμε.

Το μέλι που ζαχαρώνει στο πέρασμα των ημερών είναι το καλό μέλι, ενώ το μέλι που διαλύεται στο νερό δεν είναι και το ποιοτικότερο, όπως εξήγησαν τα μέλη του μελισσοκομικού συλλόγου Σάμου.

002hmeraFestival02

Στη συνέχεια όλοι είχαμε τη δυνατότητα ν’ απολαύσουμε το περίπου 5λεπτης διάρκειας video όπου καταγράφηκαν μαγευτικά τοπία της Σάμου σε συνδυασμό με την προβολή των τοπικών προϊόντων. Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος:

002hmeraFestival03

«Μια μεγάλη προσπάθεια της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου για την καθιέρωση του Σαμιακού πρωινού βασισμένο αποκλειστικά στα τοπικά προιόντα των νησιών μας με την υπογραφή του Λάμπρου Βακιάρου σε παραγωγή του Σωτήρη Δανέζη».

Το video Samos Breakfast μπορείτε να το δείτε στο τέλος του άρθρου…

Για το συγκεκριμένο video, ο Master Chef 2017, Λάμπρος Βακιάρος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Ο Τουρισμός συναντά την τοπική παραγωγή των νησιών μας» κι είμαι πολύ χαρούμενος αλλά και υπερήφανος που η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με επέλεξε να συμβάλλω σε αυτή τη δράση της, με τις δικές μου δυνάμεις, και να εκπροσωπήσω το νησί μου, τη Σάμο, προετοιμάζοντας το Σαμιώτικο Πρωινό.

Γι’ αυτό τον λόγο ήρθα σε επαφή με πολλούς τοπικούς παραγωγούς, μελισσοκόμους, τυροκόμους, αμπελουργούς, ελαιοπαραγωγούς, κεραμοποιούς και πολλούς άλλους. Έτσι αυτό το Σάββατο στις 9 μ.μ. στον παραλιακό δρόμο της πόλης της Σάμου θα προετοιμάσω και θα αναδείξω το «Σαμιώτικο Πρωινό» με προϊόντα από το νησί μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου γιατί επιλέγοντάς με θα βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι στην ανάδειξη και προώθηση των προϊόντων της αγαπημένης μας Σάμου στους επισκέπτες της».

Απόσπασμα από την παρουσίαση του Σαμιακού πρωϊνού μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Έτσι χθες Σάββατο (11/08) ο Λάμπρος Βακιάρος, μέσα από ένα λογοπαίγνιο με την παρουσιάστρια κα Μαργαρίτα Ικαρίου, παρουσίασε συνταγές για ένα ξεχωριστό Σαμιώτικο πρωϊνό, με ντόπια ποιοτικά προϊόντα και μόνο. Ο γνωστός Σαμιώτης chef, παρουσίασε αναλυτικά ένα πρωϊνό γεμάτο έμπνευση και στοιχεία Σαμιώτικης παράδοσης, προκειμένου αυτό να καθιερωθεί σε ξενοδοχεία και χώρους εστίασης του νησιού μας.

002hmeraFestival04

Και στη δεύτερη ημέρα της έκθεσης υπήρξε το ενδιαφέρον των επισκεπτών ν’ αγοράσουν διάφορα παραδοσιακά προϊόντα από τα περίπτερα των παραγωγών, ενώ τα εμπορικά καταστήματα της πόλης με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου, είχαν εκπτωτική βραδιά στην πώληση των ειδών τους (Summer Street Sales).

Η Κυριακή 12 Αυγούστου θα αφιερωθεί σε παρασκευές από λαχταριστά Σαμιώτικα «μπουρέκια» και σε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό για τη μεγαλύτερη «κολοκύθα».

19.00: ώρα έναρξης

20.30: Διαγωνισμός μεγαλύτερης κολοκύθας.

21.00: Παρουσίαση τοπικών συνταγών με βάση την κολοκύθα από τη Μαίρη Τζογαννάκη.
21.45: Γλυκές δημιουργίες από τοπικά προϊόντα από τη ζαχαροπλάστη Ευαγγελία Σερασκέρη.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα