Με μεγαλοπρέπεια και παρουσία αντιπροσωπείας του Δήμου Κρότωνα Ιταλίας τα εγκαίνια του Δημαρχιακού Μεγάρου Πυθαγορείου

Σύλληψη 17χρονου και 22χρονου στον αερολιμένα της Σάμου, για   κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου

Μια ιδέα που αποτυπώθηκε σε σχέδιο, κόποι, προσπάθειες πολλών ετών, παρά τις δυσκολίες λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων, αλλά με τη συμπαράσταση της ΚΑ Εφορείας Αρχαιοτήτων, όπως είπε η Αρχιτέκτων κα Πάνη Πετράκου, σήματα φτάσαμε στο σημείο να εγκαινιάζουμε ένα αριστούργημα. Το Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου. Όνειρο πολλών ετών, όπως το οραματίστηκαν πρώην Δήμαρχοι, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών αλλά και πολλοί άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παρουσία του Δημάρχου Κρότωνα κ. Ugo Pugliese και αντιπροσωπείας αυτού, αλλά και πολλών ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β΄Βαθμού τελέσθηκαν τα εγκαίνια του Δημαρχιακού Μεγάρου Πυθαγορείου.

00DimarxeioPythagoreiou02

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος τέλεσε τα εγκαίνια, ενώ παρόντες ήταν ο Βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Κυριαζής, ο Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ» Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Κουρής, ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σάμου κ. Δημήτρης Μαϊστρέλλης, ο Λιμενάρχης Σάμου κ. Νίκος Κωνσταντέλλης, Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου Πύραρχος κ.  Δημοσθένης Ραγκαβάς, οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί σύμβουλοι, όπως επίσης και εκπρόσωποι των Όπλων και Σωμάτων Ασφαλείας. Επίσης ο πρώην Νομάρχης κ. Μανόλης Κάρλας, οι πρώην Δήμαρχοι κ.κ. Νίκος Μάρκου, Πολυκράτης Κωνσταντινίδης, Στέλιος Θάνος. Ακόμα την εκδήλωση τίμησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης.

00DimarxeioPythagoreiou03

Αμέσως μετά την τελετή εγκαινίων και την κοπή της κορδέλας από τον Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο, έγινε ξενάγηση στους χώρους του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου, παρουσία και αρχαιολόγου που εξηγούσε την ιστορία των ευρημάτων που μπορούσε να δεί ο καθένας πάνω από το γυάλινο δάπεδο.

Ακολούθησε Επετειακή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Σάμου, στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο της δημοτικής Κοινότητας Πυθαγορείου, με μοναδικό θέμα της συνεδρίασης, τη συζήτηση και λήψη απόφασης για την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σάμου και του Δήμου Κρότωνα Ιταλίας., κάτι που έγινε ομόφωνα

Μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σάμου και του Δήμου Κρότωνα Ιταλίας, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Jumbo

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ευχαριστήρια Επιστολή της Δνσης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας προς τον Δήμο Δυτικής Σάμου

Ευχαριστήρια Επιστολή της Δνσης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας προς τον Δήμο Δυτικής Σάμου

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Δυτικής Σάμου και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη, τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Διακοσταμάτη και τη Σχολική επιτροπή παιδείας του Δήμου

Περισσότερα »
Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και ευλάβειας η πανήγυρις της Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού

Μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Κέντρου της ΕΛ.ΑΣ. (ΠΟ.Κ.Ε.Α.) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευσέβιος

Μετά ἀπό πρόταση τοῦ  Ἀρχηγείου τῆς Ἑλληνικῆς Ἀστυνομίας καί Ἀπόφαση τοῦ Ὑπουργείου Προστασίας τοῦ Πολίτη, μέ τήν ὑπ’ ἀριθμ. 346 Σ.Υ.Ο.Δ.Α. ἀπό 06.05.2020 ΦΕΚ, ὁ

Περισσότερα »