Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 4ος Ημιμαραθώνιος «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 4ος Ημιμαραθώνιος «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

Οι καλές καιρικές συνθήκες βοήθησαν στην επιτυχή εξέλιξη του 4ου Ημιμαραθωνίου «Πυθαγόρας ο Σάμιος», που πραγματοποιήθηκε στη Σάμο, την Κυριακή 8 Μαρτίου 2019. Ο αγώνας των 21 χμ. διοργανώθηκε από το Δήμο Ανατολικής Σάμου με την υποστήριξη της 79 ΑΔΤΕ και τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

00Agonas04

Η τελετή αφής της φλόγας πραγματοποιήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ωκυρρόη η Σαμία», στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου στο Ηραίο με ένα όμορφο θεατρικό δρώμενο που επιμελήθηκε η χοροδιδάσκαλος κα Ελένη Παντελούκα. Εκεί δόθηκε και η εκκίνηση για τους 70 περίπου αθλητές-τριες που πήραν μέρος, με κατεύθυνση την πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη στη Σάμο.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ηΤροχαίαΣάμουμ η Ομάδα ΔΙΑΣ της ΕΛ.ΑΣ. και το ΛιμεναρχείοΣάμου, είχαν την επίβλεψη των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, ενώ η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Σάμου πάντα δίπλα για τυχόν έκτακτη ανάγκη, όπως επίσης και ασθενοφόρο της 79 ΑΔΤΕ.

00Agonas05

Σημαντική βοήθεια στη διεξαγωγή του αγώνα πρόσφεραν, ο ΕΟΠΣ Σάμου (ομάδα δρομέων), το παράρτημα Σάμου του Ελληνικού Ερυθρό Σταυρού, όπως επίσης και πολλοί εθελοντές κατά μήκος της διαδρομής.

Στο μεγάλο αγώνα νικητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Σκαπέτης, 2ος ο Νίκος Τσιδώνης και 3οςο Δανός υπήκοος Αladin Bouhaniaπου υπηρετεί στη Frontex.

00Agonas03

Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στην κα Ελευθερία Μαυρέλου, ως αθλήτρια αλλά και πολύτεκνη μητέρα, στον κ. Μανώλη Φιλιάκο πρώην αθλητή της Αναγέννησης Σάμου και πανελληνιονίκη και στον κ. Μανώλη Βαλαγεωργίου για την πολυετή προσφορά του στον κλασσικό αθλητισμό και στην Αναγέννηση Σάμου.

00Agonas01

Τις απονομές σε μετάλλια και πλακέτες πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης, ο Ταξίαρχος Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ κ. Δημήτρης Βακεντής, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Γιώργος Κολλάρος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Διονυσίου και Βαγγέλης Καρράς, η πρόεδρος του Δ.Ο.ΠΟ.Ν.Α.Σ κα Άννη Ανδρεάδου, ο Αντιπύραρχος κ. Μανώλης Μόττος εκ μέρους της Π.Υ. Σάμου.

*** Να υπενθυμίσουμε ότι ο 1ος Ημιμαραθώνιος “Πυθαγόρας ο Σάμιος” ξεκίνησε το 2017, με “μπροστάρηδες” το ΔΟΠΠΟΝΑΣ του Δήμου Σάμου, την 79 ΑΔΤΕ και τον ΕΟΠΣ Σάμου. Τότε συμμετείχαν 113 αθλητές και αθλήτριες, ενώ στον αγώνα δρόμου που έγινε στην πόλη της Σάμου και είχε μήκος 4.000 μέτρα, συμμετείχαν 43 αθλητές και αθλήτριες. Ειδικά στον δεύτερο αγώνα πήραν μέρος και μικρά παιδιά.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

VKDMarketMegalo

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Φλώρα Τζεβρένη: Φέτος ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος για όλες τις οικογένειες και ένα παραπάνω για τις πολύτεκνες οικογένειες

Φλώρα Τζεβρένη: Φέτος ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος για όλες τις οικογένειες και ένα παραπάνω για τις πολύτεκνες οικογένειες

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, η πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας Κορσεών κα Φλώρα Τζεβρένη. «Φέτος ο χειμώνας θα είναι

Περισσότερα »
Κώστας Μουτζούρης: Στο δεύτερο έτος η Περιφερειακή αρχή, ισχυρότερη, με μεγαλύτερη εμπειρία και αποφασιστικότητα

Πρόσκληση για την Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

H Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ανακοινώνει την προδημοσίευση της Πρόσκλησης “Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19

Περισσότερα »