Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Σάμο

Ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Σάμο έγινε με λαμπρότητα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Άνω Βαθύ και κορυφώθηκε με τον καθιερωμένο Αγιασμό των Υδάτων στο αλιευτικό καταφύγιο στην παραλία της Σάμου.

Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία και ακολούθησε ο Αγιασμός με πλήθος κόσμου που κατάκλυσε τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

00Theofaneia201702

Τον εορτασμό των Θεοφανείων παρακολούθησαν ο Βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Ταξίαρχος Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ κ. Δημοσθένης Βιτεντζάκης, διοικητές και εκπρόσωποι των Σωμάτων ασφαλείας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου κ. Κώστας Αμυρσώνης, ο Αντιδήμαρχος κ. Πάρης Παπαγεωργίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κυριάκος Πατσίδης, Ελισαίος Μαυρατζώτης, Αντώνης Σίμος, Νίκος Τριανταφύλλου και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαθέος κ. Νίκος Βαρούμας.

00Theofaneia201703

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, πέντε θαρραλέοι κολυμβητές βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό, ενώ περίπου 150 άτομα παρακολούθησαν τον Αγιασμό των Υδάτων. Ο τυχερός που έπιασε τον Σταυρό ήταν το στέλεχος του 4ου ΕΤΕΘ κ. Ηλίας Μουτζούρης, που είχε πιάσει το Σταυρό και πέρσι.

00Theofaneia201704

Σύμφωνα με την ορθόδοξη εκκλησία, «Αγιασμός» αποκαλείται η ακολουθία που υπενθυμίζει τη Βάπτιση του Ιησού στον Ιορδάνη ποταμό και κατά την οποία ο ιερέας καθαγιάζει το νερό με ευχές, επίκληση του Αγίου Πνεύματος και τριπλή εμβάπτιση του Τιμίου Σταυρού μέσα στο νερό. Η Ακολουθία του Αγιασμού βρίσκεται σε ειδικό λειτουργικό βιβλίο που ονομάζεται Μικρό Ευχολόγιο. Μετά την ακολουθία του Αγιασμού των υδάτων το νερό θεωρείται αγιασμένο και ο ιερέας ραίνει με αυτό τους πιστούς και το χώρο με ένα κλωνάρι βασιλικού.

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακού περιεχομένου, διένειμαν ένστολοι αστυνομικοί σε μαθητές δημοτικών σχολείων και γονείς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακού περιεχομένου, διένειμαν ένστολοι αστυνομικοί σε μαθητές δημοτικών σχολείων και γονείς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, την 14-09-2020 στις περιφερειακές ενότητες Χίου και Σάμου, αλλά και τη Λήμνο και σήμερα (21-09-2020) στη Λέσβο,

Περισσότερα »
Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Δημάρχου Α. Σάμου Γιώργου Στάντζου με τον Υπουργό Νότη Μηταράκη

Ν. Μηταράκης: «Μειώσαμε δραστικά τις ροές, υλοποιούμε ουσιαστική αποσυμφόρηση και στα νησιά και στην ενδοχώρα. Δίνουμε έμφαση στις απελάσεις, κλείνουμε δομές αντί να δημιουργούμε νέες»

“Oι υπαίτιοι του εμπρησμού στη Μόρια θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Ελληνική Δικαιοσύνη, θα εκτίσουν τις ποινές τους και θα απελαθούν” Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης ενημέρωσε τα μέλη της Διαρκούς

Περισσότερα »