Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Σάμο

Ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Σάμο έγινε με την απαραίτητη λαμπρότητα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Άνω Βαθύ και κορυφώθηκε με τον καθιερωμένο Αγιασμό των Υδάτων στο αλιευτικό καταφύγιο στην παραλία της πόλεως Σάμου. Η Φιλαρμονική Βαθύλλος – Αντώνης Γεροχριστοδούλου, ήταν έμπροσθεν της πομπής από το Άνω Βαθύ έως την παραλιακή λεωφόρο, ενώ η Στρατιωτική Μουσική της 79 ΑΔΤΕ απέδωσε τιμές κατά την ώρα της κατάδυσης του Σταυρού.

Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία και ακολούθησε ο Αγιασμός με πλήθος κόσμου που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Τον εορτασμό των Θεοφανείων παρακολούθησαν ο Βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Ταξίαρχος Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ κ. Αντώνης Κωστάκης, διοικητές και εκπρόσωποι των Σωμάτων ασφαλείας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου κ. Κώστας Αμυρσώνης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Πάρης Παπαγεωργίου και κ. Χρίστος Σεβαστάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ελισαίος Μαυρατζώτης, Αντώνης Σίμος, Νίκος Τριανταφύλλου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαθέος κ. Νίκος Βαρούμας και ο πρώην Δήμαρχος κ. Φίλιππος Πετρούσκας.

00Theophaneia02

Πολύ καλές οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, εννέα θαρραλέοι κολυμβητές βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό, ενώ περίπου 400 άτομα παρακολούθησαν τον Αγιασμό των Υδάτων. Ο τυχερός που έπιασε τον Σταυρό ήταν ο Κυριάκος Βογιατζής.

00Theophaneia03

Σύμφωνα με την ορθόδοξη εκκλησία, «Αγιασμός» αποκαλείται η ακολουθία που υπενθυμίζει τη Βάπτιση του Ιησού στον Ιορδάνη ποταμό και κατά την οποία ο ιερέας καθαγιάζει το νερό με ευχές, επίκληση του Αγίου Πνεύματος και τριπλή εμβάπτιση του Τιμίου Σταυρού μέσα στο νερό. Η Ακολουθία του Αγιασμού βρίσκεται σε ειδικό λειτουργικό βιβλίο που ονομάζεται Μικρό Ευχολόγιο. Μετά την ακολουθία του Αγιασμού των υδάτων το νερό θεωρείται αγιασμένο και ο ιερέας ραίνει με αυτό τους πιστούς και το χώρο με ένα κλωνάρι βασιλικού.

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ισχυρότατος σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου

Ισχυρότατος σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου

Ισχυρότατος σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου και ταρακούνησε πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά

Περισσότερα »