Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των Συνταξιούχων της Σάμου

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Σεπτέμβρη η Γενική Συνέλευση των Συνταξιούχων της Σάμου με μεγάλη συμμετοχή, καθώς η πλειοψηφία των μελών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δ.Σ.

Οι δύο πρόεδροι των σωματείων, Δημήτρης Τριτσινιώτης και Γιώργος Παντάπασης, αντίστοιχα, ξεκίνησαν με την εκτίμηση τους για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και τη Σάμο καθώς και το πλαίσιο διαλόγου που αφορούσε τα γενικά αλλά και τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι του νησιού μας.

00Syntaksiouxoi02

Στην Γενική Συνέλευση παραβρέθηκαν ο Γεν. Γραμματέας και ο Αν. Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ & Επικουρικών Ταμείων (συνάδελφοι, Μανώλης Ραλλάκης και Λέανδρος Νάκος, αντίστοιχα) οι οποίοι τοποθετήθηκαν και απάντησαν σε ερωτήσεις των μελών.

Την Γενική Συνέλευση χαιρέτησαν εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Σάμου ο συνάδελφος Μανώλης Νεοφώτιστος και εκ μέρους του Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων η συναδέλφισσα Σοφία Παντέλλα.  

Κοινή διαπίστωση όλων υπήρξε ότι η αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου θα συνεχιστεί με την νέα λεηλασία των συντάξεων, την μείωση του αφορολόγητου ορίου που θα επιβαρύνει με μία σύνταξη το χρόνο τους συνταξιούχους, την συμμετοχή μας στις παροχές υγείας κ.λ.π.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όπως αυτό της υγείας με το νοσοκομείο, το κέντρο υγείας και τα αγροτικά ιατρεία που είναι υποστελεχωμένα σε γιατρούς-προσωπικό και όχι εξοπλισμένα (π.χ. μαγνητικός τομογράφος κλπ) με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι πέρα από τα φάρμακα να πληρώνουν ιδιωτικά εξεταστήρια στη Σάμο (ακόμα και όταν είναι με εισαγωγή στο νοσοκομείο) ή να πηγαίνουν στην Αθήνα με ακόμα μεγαλύτερο κόστος.

00Syntaksiouxoi03

Συζητήθηκαν ακόμα η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στο νησί μας από 1-1-2019 που θα μας επιβαρύνει με επιπλέον 7% σε όλα τα είδη, ο άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά μας και η κατάργηση του hot spot, οι ακριβές ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες, η φοροληστεία και η ανάγκη άμεσων έργων υποδομής που στόχο θα έχουν την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας.  

Ομόφωνα αποφασίσθηκε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε απαιτούν τον οργανωμένο και με σχέδιο αγώνα, σε συντονισμό και δράση τόσο των σωματείων όσο της Ομοσπονδίας μας και του Εργατικού Κέντρου Σάμου. Απόμαχοι της δουλειάς είμαστε και όχι του αγώνα για τα δικαιώματά μας και αυτά των παιδιών μας.

Συνταξιούχοι και εργαζόμενοι θα σμίξουμε στο δρόμο του αγώνα. Κανένας συμβιβασμός, καμία ανοχή στις πολιτικές που ρημάζουν τις ζωές μας και μας θεωρούν βάρος για την κοινωνία. Έχουμε εργαστεί δεκαετίες για να πάρουμε μια σύνταξη που να μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κλέβει τον κόπο και τη ζωή μας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Οι Διοικήσεις των Σωματείων

ASTRA 10Y 300X370 A

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα