Με επιτυχία η ημερίδα του Φιλοζωϊκού Σωματείου Σάμου για την «Παθητική και ενεργητική κακοποίηση των ζώων»

Στις 10-11/3/2018 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα με θέμα «Παθητική και ενεργητική κακοποίηση των ζώων», την οποία διοργάνωσε το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου το Σάββατο στο Βαθύ και την Κυριακή στο Καρλόβασι. Ομιλητής ήταν ο Αστυνόμος Β’ κ. Δημήτρης Λούκος (διοικητής Α.Τ. Αγίου Κηρύκου Σάμου).

Η αίθουσα του ξενοδοχείου AIOLIS ήταν ασφυχτικά γεμάτη. Παραβρεθήκαν εκεί αντιπρόσωποι της Αστυνομίας, του Δήμου, του Λιμενικού, της Εισαγγελίας, της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας και φυσικά μέλη και φίλοι του σωματείου μας.

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την παρουσία τους.

00Filozoiko02

Η διάλεξη ξεκίνησε με μια αναλυτική περιγραφή πολλών περιστατικών ενεργητικής και παθητικής κακοποίησης ζώων, ακολούθησε μια αναφορά στην νομοθεσία προστασίας των ζώων (Ν.4039/2012 και 4235/2014) καθώς επίσης και στις υποχρεώσεις των κηδεμόνων ζώων. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην πληροφόρηση με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει η γνωστοποίηση   για κακοποίηση στις αρμόδιες αρχές από τους πολίτες.

Εν συνέχεια μας ενημέρωσε ο κ. Λούκος για τις δυνατότητες μεταφοράς δεσποζόμενων ζώων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και η ομιλία έκλεισε με μια εισήγηση για τις απαραίτητες ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών όσο αφορά την διαχείριση αδέσποτων.

Η πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη διάλεξη συμπληρώθηκε από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, που έκανε την όλη παρουσίαση ακόμα πιο κατανοητή και εντυπωσιακή.

Ο κ. Λούκος μας μετέφερε πλήθος πληροφοριών με έναν ιδιαίτερο αντικειμενικό και σύντομο τρόπο κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.   Μετά από κάθε θεματική ενότητα δόθηκε στο κοινό η ευκαιρία για ερωτήσεις και καμία απορία δεν έμεινε αναπάντητη.

00Filozoiko01

Καταλάβαμε όλοι το κεντρικό νόημα της ημερίδας: η κακοποίηση είναι ένα ποινικό αδίκημα για το οποίο υπάρχει η αντίστοιχη νομοθεσία, η οποία όμως μέχρι τώρα δεν εφαρμόζετε στο έπακρο. Τα άτομα που κακοποιούν/δολοφονούν τα ζώα, έχει επιστημονικά αποδειχτεί ότι συνήθως συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο και σε παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένους και γενικά σε συνανθρώπους.

Είναι στο χέρι όλων μας να κλείσει οριστικά αυτό το τραγικό κεφάλαιο. Όπως σε κάθε άλλο έγκλημα δεν πρέπει να διστάζουμε καθόλου να καταγγέλλουμε τέτοια ντροπιαστικά γεγονότα εναντίον των τετράποδων συμπολιτών μας στις αρμόδιες αρχές. «Η σιωπή είναι συνενοχή!»

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, τον κ. Μαϊστρέλλη Δημήτριο για την βοήθεια του, το ξενοδοχείο Aeolis (Ελισαίος Μαυρατζώτης) για την φιλοξενία/χορηγία   και ιδιαίτερα τον ομιλητή, Αστυνόμο Β’ κ. Λούκο Δημήτριο για αυτήν την εξαιρετική παρουσίαση, που θα μας μείνει αξέχαστη.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Δημάρχου Α. Σάμου Γιώργου Στάντζου με τον Υπουργό Νότη Μηταράκη

Γιώργος Στάντζος: Η Πολιτεία να κατανοήσει το οικονομικό και κοινωνικό κόστος του κάθε lockdown και να σχεδιάσει ολοκληρωμένα σχέδια στήριξης των τοπικών κοινωνιών

Από τις πρώτες μέρες της πανδημίας και πριν φτάσουν τα κρούσματα στο νησί μας ζητήσαμε ελέγχους στις πύλες εισόδου του νησιού προς όλα τα καθ´ύλην

Περισσότερα »