Με επιτυχία η ενημέρωση για «τα αγαθά της φύσης μας» στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου

Συνάντηση ενημέρωσης για την ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με τίτλο «Τα αγαθά της φύσης μας» διοργάνωσαν από κοινού η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στις 18.30 το βράδυ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομους χαιρετισμούς από τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκο Κατρακάζο και τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Αδαμίδη, ενώ σύντομη εισαγωγή για την συνάντηση έκανε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου.

Πρώτος εισηγητής ήταν ο κ. Γεώργιος Λαγουτάρης, πρ/νος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Λέσβου, με τίτλο «Δράσεις για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου». Ακολούθησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ κ. Νικόλαος Θωμαίδης, με θέμα «Εξειδικευμένη έρευνα για την προώθηση του ελαιολάδου και των προϊόντων ελιάς Βορείου Αιγαίου».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Λέανδρος Σκαλτσούνης, καθηγητής του τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, με θέμα την «επιστημονική κατοχύρωση της φαρμακευτικής αξίας των βοτάνων και τοπική επιχειρηματικότητα», ενώ την «Μελέτη της φυτικής βιοποικιλότητας των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και φυτοχημική ανάλυση επιλεγμένων ειδών με φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό ενδιαφέρον» παρουσίασε ο κ. Ευάγγελος Αξιώτης, Φαρμακοποιός-Χημικός φαρμάκων.

00AgathaFisis02

Τις εισηγήσεις έκλεισε ο κ. Βύρων Μιχαλάκης, υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Γεωγραφίας του Παν/μίου Αιγαίου με θέμα «ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα παρακολούθησης του δάκου της ελιάς σε Σάμο και Ικαρία».

00AgathaFisis03

Ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο γεωπόνος της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Π.Ε. Σάμου κ. Γιώργος Κατσικογιάννης. Το συμπέρασμα που έβγαλαν αβίαστα όσοι παρακολούθησαν την συνάντηση, είναι ότι κατοικούμε σ΄ έναν ευλογημένο τόπο, προικισμένο με τα ποιοτικότερα αγαθά, με τεράστιες και ανυπολόγιστες προοπτικές αξιοποίησης.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »