Με επιτυχία η εκδήλωση για τον σχολικό εκφοβισμό από τον Σύλλογο Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου

Εξέπληξαν ευχάριστα τα παιδιά της θεατρικής ομάδας του συλλόγου με το έργο «ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ» που τα ίδια έγραψαν, σκηνοθέτησαν και έπαιξαν και αφορούσε  τον σχολικό εκφοβισμό.

«Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα εν μέσω της κρίσης, μεγάλωσαν συνολικά τα προβλήματα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες. Μεγάλωσαν τα άγχη, τα οικονομικά βάρη και η ανασφάλεια και αυτό είχε και έχει αντανάκλαση και στα παιδιά. Έτσι τα παιδιά είναι τα μεγάλα θύματα της κρίσης και των αδιεξόδων ενός συστήματος που αναγνωρίζει σαν μοναδικό θεό του το κέρδος.

Όμως το σχολείο είναι συλλογικός χώρος. Στη θέση του ανταγωνισμού πρέπει να μπαίνει η ομαδικότητα, η αλληλοβοήθεια, η αλληλεγγύη, να γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές, τα παιδιά μας, σε κάθε σχολείο και γειτονιά. Στη θέση της καλλιέργειας κλίματος γενικής απειλής μαθητών από μαθητές να μπαίνει το σύνθημα: “Ένας για όλους και όλοι για έναν”, “μαζί είμαστε πιο δυνατοί”» ανέφερε, μεταξύ άλλων η πρόεδρος του συλλόγου παρουσιάζοντας τις θέσεις της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού.

Στη συνέχεια αναπτύχθηκε μια πολύ ωραία και ουσιαστική συζήτηση μεταξύ της  εκπροσώπου του Κέντρου πρόληψης «Ο ΦΑΡΟΣ» ψυχολόγο Βαγγελιώ Αμπαζή και των παρευρισκόμενων και των παιδιών από την οποίαν αναδείχθηκαν η δύναμη της συλλογικής δράσης, της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης για την  αντιμετώπιση των προβλημάτων αφού ο εκφοβισμός στο σχολείο είναι η αντανάκλαση του εκφοβισμού του λαού στην καθημερινότητά του από τις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων.

Παρευρέθηκαν, επίσης και εκπρόσωποι της εφημερίδας «παιδική φωλιά» του Παγώνδα τα οποία πήραν συνέντευξη από τα παιδιά της θεατρικής ομάδας.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα