Με επιτυχία η διοργάνωση του 1ου Φιλοσοφικού Συμποσίου σε Σάμο (Βαθύ) και Καρλόβασι

Το 1ο Φιλοσοφικό Συμπόσιο Σάμου, διοργανώθηκε στο Βαθύ την Παρασκευή (28/04), στις 18.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Μεγάρου και το Σάββατο (29/04), στην αίθουσα του πρώην Δήμου Καρλοβάσου.

Την εκδήλωση άνοιξαν με χαιρετισμούς τους ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος και ο κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών κ. Ευστράτιος Πρασίδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου.

00FilosofikoSynerdio02

Την προεδρία είχε ο κ. Ανδρέας Παπασαλούρος, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου και πρώτος ομιλητής ήταν ο καθηγητής Αστρονομίας κ. Ξενοφών Μουσάς με θέμα: “Μηχανισμός των Αντικυθήρων”.

Ακολούθησε η απονομή μεταλλίου στον κ. Ξ. Μουσά από τον Δήμο Σάμου. Στη συνέχεια μίλησε με θέμα “Εισαγωγή στο πρόγραμμα των Αρχαίων λιμένων της Μεσογείου” ο κ. Σταμάτης Σκούτας, που έχει ασχοληθεί για χρόνια με το θέμα και έχει φτάσει σαν ιστιοπλόος έως τον Κρότωνα της Κάτω Ιταλίας.

00FilosofikoSynerdio03

Στο τέλος των ομιλιών ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, μίλησε για τις αδελφοποιήσεις πολιτισμού της Σάμου, με διάφορες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές πόλεις και για τις μέλλουσες. Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »