Με αποστολή στη Δράμα ξεκίνησε τη νέα χρονιά ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ

Με μια αποστολή στη Δράμα ξεκίνησε τη νέα χρονιά ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ, στην οποία οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά τα λαϊκά δρώμενα της πόλης αλλά και των γύρω χωριών.

Ο  νομός Δράμας κρατά ολοζώντανη την παράδοση όλο τον χρόνο, πολύ περισσότερο όμως τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου με εντυπωσιακά λαϊκά δρώμενα κατά τα οποία ζωντανεύουν οι τραγόμορφες φιγούρες των Μπαμπούγερων, μορφές που ξεπηδούν από τη λατρεία της Μητέρας Γης και του θεού Διονύσου καθώς και οι «Αράπηδες», άνθρωποι μεταμφιεσμένοι με κατσικοδέρματα και με πρόσωπα μαυρισμένα με αιθάλη που τραγουδούν και χορεύουν, ξορκίζοντας τα κακά πνεύματα.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ βρέθηκε στη Δράμα προσκεκλημένος από τα Εκπαιδευτήρια Ελληνικής Παράδοσης της πόλης και τον χοροδιδάσκαλο Αλέξανδρο Καρατζόγλου, και οι σαμιώτες χορευτές με τον χοροδιδάσκαλο του ΧΟΡ.Ο.Σ είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο δρώμενο του χωριού Μοναστηράκι, να παρακολουθήσουν τον αγιασμό των υδάτων στην Αγία Βαρβάρα της Δράμας, αλλά και να ξεναγηθούν σε εντυπωσιακά αξιοθέατα όπως το σπήλαιο Μααρά των πηγών του Αγγίτη ποταμού και το οχυρό Λίσσε.

Παρακολούθησαν επίσης την εντυπωσιακή παράσταση των Εκπαιδευτηρίων Ελληνικής Παράδοσης στην Ονειρούπολη της Δράμας με χορούς από τη Θράκη, μαζί με το φιλοξενούμενο χορευτικό από τους Παξούς που παρουσίασε χορούς του Ιωνίου.

Όλοι μαζί γλέντησαν στον ετήσιο χορό των Εκπαιδευτηρίων με ιδιαίτερη χαρά αφού εκεί συνάντησαν γνώριμους φίλους από το Μόντρεαλ του Καναδά, αλλά και φίλους χορευτές και χοροδιδασκάλους από όλη την Ελλάδα.

Με αυτή την όμορφη δράση ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ υποδέχθηκε το 2018, μια νέα χρονιά η οποία προβλέπεται εξίσου δημιουργική γεμάτη δράσεις χορού, τεχνών και παράδοσης.

Σύντομα θα ανακοινωθεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΧΟΡ.Ο.Σ καθώς και επόμενες άμεσες δράσεις για την περίοδο που ακολουθεί.

Για μία ακόμη φορά ευχές από τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ για ένα ‘Ευτυχισμένο και Δημιουργικό Νέο Έτος’ γεμάτο αγάπη, υγεία, πρόοδο και τον χορό να μας ενώνει.

Καλή Χρονιά, χρόνια πολλά.

Εκ του Δ.Σ.

του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ αλλά κι ΕΔΩ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Σταμάτης Φιλιππής: «Το Νοσοκομείο της Σάμου είναι κάτω από τα όρια ασφαλείας, σε όλα τα τμήματά του»

Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας: Νέα προκήρυξη για 500 μόνιμους γιατρούς – Σε ποιες περιοχές ανοίγουν οι θέσεις

Την πρόσληψη 500 μόνιμων υπαλλήλων στην Υγεία προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης πριν από λίγες μέρες. Ειδικότερα, δήλωσε πως τις προσεχείς ημέρες θα

Περισσότερα »
Σχόλιο του Συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου

Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου: Να στελεχωθούν άμεσα με προσλήψεις τα Κέντρα Υγείας σε Βαθύ και Καρλόβασι και να λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Eργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, απαιτεί το αυτονόητο, ότι θα έπρεπε ήδη να έχει προετοιμαστεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, προκειμένου

Περισσότερα »