Μαθητικοί αγώνες αστρονομίας στο φεστιβάλ «Ηραία – Πυθαγόρεια»

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Μετά τη μοναδική επιτυχία που σημείωσαν οι μαθητικοί αγώνες αστρονομίας που πραγματοποιήθηκαν στo πλαίσιo τού Φεστιβάλ ”Ηραία-Πυθαγόρεια 2019” την περασμένη Κυριακή 16 Ιουνίου στο Πυθαγόρειο η  υπεύθυνη  Κοινωνίας της Επιστήμης του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας Φίορη-Αναστασία Μεταλληνού εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι αγώνες αυτοί μπορούν να πάρουν Πανελλήνιο χαρακτήρα με μόνιμο τόπο διεξαγωγής τους το νησί της Σάμου και ως  φόρος τιμής στον πρωτοπόρο της Αστρονομίας Αρίσταρχο, αλλά και λόγο της τέλειας διοργάνωσης που έγινε από τον Δήμο Σάμου, τους εθελοντές των Ηραίων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυθαγορείου ” Λυκούργος”.

00Iraia03

Οι 120 μαθητές και οι γονείς τους πού πήραν φέτος μέρος ήρθαν σε επαφή με τα μυστικά τού σύμπαντος και τού πλανητικού συστήματος και ενθουσιάστηκαν  από την παρατήρηση τού ήλιου με ειδικά γυαλιά  και την εκτόξευση αυτοσχέδιων πυραύλων.

00Iraia04

Η παρατήρηση του μυθολογικού ουρανού Σάμου λόγο των δυσμενών καιρικών συνθηκών έγινε τελικά την τρίτη ημέρα στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου και στη συνέχεια η παρατήρηση τού ουρανού έγινε με τηλεσκόπιο στην περιοχή τού κάστρου.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ του νησιού ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης για τον έναν χρόνο παρουσίας και διοίκησης στον Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα »