Μαρία Τσουκαλά – Παλαιοκαστρίτη: Μετά την εφαρμογή του νέου θεσμού του οικογενειακού γιατρού, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα πρόσβασης των ασθενών στους ιδιώτες γιατρούς του νησιού

Μαρία  Τσουκαλά – Παλαιοκαστρίτη: Μετά την εφαρμογή του νέου θεσμού του οικογενειακού γιατρού, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα πρόσβασης των ασθενών στους ιδιώτες γιατρούς του νησιού

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η πρόεδρος της Ε.Ε.Ι. (Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών) Σάμου, η ιατρός κα Μαρία Τσουκαλά-Παλαιοκαστρίτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Σάμου που διευκρινίζει ότι, μετά την εφαρμογή του νέου θεσμού του οικογενειακού γιατρού, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα πρόσβασης των ασθενών στους ιδιώτες γιατρούς του νησιού. Συνεπώς οι ασθενείς θα μπορούν να εξετάζονται, να λαμβάνουν συνταγές φαρμάκων και παραπεμπτικά εξετάσεων όπως ακριβώς γινόταν μέχρι σήμερα.

«Θέλουμε να επισημάνουμε και να ενημερώσουμε το κοινό της Σάμου και τους ανθρώπους που προσέρχονται στα ιατρεία μας ότι, ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού δεν έχει καμία σχέση με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Εμείς έχουμε το δικαίωμα να έχουμε πρόσβαση στο σύστημα συνταγογράφησης και στις εξετάσεις αίματος, να εξετάζουμε τους ασθενείς μας, όπως κάναμε και πρώτα».

Ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού είναι μια κατάσταση καινούργια, για την οποία και οι ίδιοι οι ιατροί δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι, αφορά τους γιατρούς που έχουν σύμβαση με τον Ε.ΟΠ.Υ.Υ και όχι τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Όπως ενημέρωσε η κα Παλαιοκαστρίτη, έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο ο εμβολιασμός για τη γρίπη, το εμβόλιο είναι τετραδύναμο και δεν χρειάζεται επανάληψη, τα άτομα πάνω από 60 ετών είναι απαραίτητο να το κάνουν, όπως και τα άτομα υψηλού κινδύνου. Είναι σημαντικό ο εμβολιασμός να γίνεται έγκαιρα και το άτομο να βρίσκεται σε πλήρη υγεία.

CoffeeIslandNeo

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »