Μαρία Μαυρίδου: Επιτακτική όσο ποτέ η στελέχωση με προσωπικό στη Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου

Μαρία Μαυρίδου: Επιτακτική όσο ποτέ η στελέχωση με προσωπικό στη Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου, κα Μαρία Μαυρίδου.

Η Ελληνική Αστυνομία αυτή την περίοδο έχει επιφορτιστεί με επιπλέον φόρτο εργασίας, λόγω των ελέγχων που πρέπει να πραγματοποιεί στους δρόμους για την τήρηση των μέτρων που έχει θέσει η κυβέρνηση για την πανδημία, οπότε είναι επιτακτική και η ανάγκη στελέχωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Είναι ένα αίτημα που έχουμε εδώ και χρόνια και εμείς, αυτή τη χρονική στιγμή είναι ακόμα πιο επιτακτική ανάγκη, δυστυχώς όμως δεν βλέπω φως στον ορίζοντα.

Νομίζω ότι απλώς κάνουμε ό,τι μπορούμε, οι συνάδελφοι οι οποίοι είναι στο δρόμο καθημερινά με όλη αυτή την κατάσταση, με τον κορωνοϊό είναι επιφορτισμένοι με το δύσκολο αυτό έργο και απλά περιμένουμε να περάσει όλη αυτή η μπόρα και η κρίση και να δούμε μετά πως θα κινηθούμε».

Μέτρα πάρθηκαν και στην μετακίνηση των μεταναστών– προσφύγων από την κυβέρνηση, έτσι η Αστυνομία πήρε θέσεις σε καίρια σημεία για την αποτροπή μετακίνησης μεγάλου όγκου πληθυσμού από το ΚΥΤ Σάμου προς την πόλη.

Η δύναμη όμως δεν επαρκεί και για τους ελέγχους στους πολίτες για το μέτρο του περιορισμού αλλά και τον έλεγχο της μετακίνησης των μεταναστών- προσφύγων. Οι βάρδιες δεν βγαίνουν εύκολα, αστυνομικοί δουλεύουν χωρίς ρεπό και η κατάσταση έγινε πιο δύσκολη και με τις ειδικές άδειες.

Επιπροσθέτως το φορτίο δουλειάς μεγαλώνει καθώς γίνονται και κάποιες μετακινήσεις ή μεταγωγές ακόμα και προσφύγων, που δεν μπορούν να σταματήσουν, με αποτέλεσμα για τη μεταγωγή να χρησιμοποιούνται οι μισοί αστυνομικοί από το προαπαιτούμενο.  

Για το επόμενο διάστημα δεν θα γίνουν μετακινήσεις αστυνομικών, η δύναμη θα παραμείνει ως έχει στο νησί της Σάμου.

00CharismaMikro

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ευθύμιος Λέκκας στο "Radio Cafe 102,4" - 7 ρίχτερ ο σεισμός, πάνω από 3 χιλιάδες μετασεισμοί

Ευθύμιος Λέκκας: Κάναμε παρατηρήσεις κατά πόσο είναι ανθεκτικές οι κατασκευές ή δημιουργήθηκαν προβλήματα σ’ αυτήν την καθυστερημένη σεισμική δόνηση

Τη Σάμο επισκέφτηκε μετά τον σεισμό των 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο νησί μας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας,

Περισσότερα »
O ιατρός Εμμανουήλ Κιάσσος εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Αν. Σάμου για θέματα κορονοϊού

Ορίσθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Εμ. Κιάσσος ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Αν. Σάμου στο Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας

Σύμφωνα με την υπ΄αριθ. 59/25-01-2021 απόφαση Δημάρχου, ορίσθηκε ο κ. Εμμανουήλ Κιάσσος, Δημοτικός Σύμβουλος, ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Ανατολικής Σάμου και του μεταβιβάζει καθ’ ύλην

Περισσότερα »