Μαρία Μαυρίδου: «Δεν θα λυθεί κάτι στην υποστελέχωση της ΔΑ Σάμου, επειδή οι συνοριοφύλακες έχουν συγκεκριμένα καθήκοντα. Οι ελλείψεις υπάρχουν»

Μαρία Μαυρίδου: «Δεν θα λυθεί κάτι στην υποστελέχωση της ΔΑ Σάμου, επειδή οι συνοριοφύλακες έχουν συγκεκριμένα καθήκοντα. Οι ελλείψεις υπάρχουν»

Στο πρωϊνό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου κα Μαρία Μαυρίδου.

Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί της Σάμου, είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών αλλά και οι απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο ΚΥΤ Σάμου όπου κάνουν τις υπηρεσίες τους. Στη δυναμική προστέθηκαν και 83 συνοριοφύλακες.

«Δεν θα λυθεί κάτι, γιατί οι συνοριακοί φύλακες που έχουν έρθει εκπαιδεύονται μέχρι τέλος Οκτώβρη, για αυτό και έχουν κατανεμηθεί μέχρι στιγμής σε όλα τα τμήματα του Νομού μας για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την πρακτική τους εκπαίδευση. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν συγκεκριμένα καθήκοντα και σε καμία των περιπτώσεων δεν θα μπορέσουν να καλύψουν κενά τα οποία είναι εδώ και χρόνια και για τα οποία φωνάζαμε ότι υπάρχουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου.

Πολύ απλά οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι ανακριτικοί υπάλληλοι, δεν μπορούν να συντάξουν δικογραφίες, δεν μπορούν να πάρουν μία μήνυση, δεν μπορούν να είναι σε γραφεία, έχουν συγκεκριμένα καθήκοντα τα οποία κινούνται γύρω από το μεταναστευτικό ως επί το πλείστον και η λογική ήταν αυτή, να μπορέσουν να ενισχύσουν το καινούργιο κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης που θα δημιουργηθεί».

Τα γραφεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου είναι υπερφορτωμένα και η δουλειά σε κάθε τμήμα γίνεται από έναν άνθρωπο, ενώ συμβάλλουν και στην αστυνόμευση για περισσότερη ασφάλεια, με αποτέλεσμα να μένει η γραφική δουλειά πίσω.

Οι συνθήκες στο ΚΥΤ Σάμου εξακολουθούν να παραμένουν απαράδεκτες τόσο για τους διαμένοντες, όσο και για τους εργαζόμενους. «Δυστυχώς δεν βλέπω να υπάρχει κάποια λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, πραγματικά έχουμε φτάσει στα όριά μας, νομίζω η επόμενη κίνησή μας είναι να απευθυνθούμε στην δικαιοσύνη και να υποβάλλουμε αγωγή ή κάποια μήνυση κατά παντός υπευθύνου, γιατί πραγματικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει άλλος δημόσιος υπάλληλος που να δουλεύει σε τέτοιες συνθήκες».

00Groomers22

 

    

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα