Μαρία Κονδύλη: Με την έλλειψη προσωπικού δεν είναι εύκολο να γίνονται όλα από το Λιμενικό Ταμείο, οπότε είναι σημαντική η συμβολή των Δήμων

Μαρία Κονδύλη: Με την έλλειψη προσωπικού δεν είναι εύκολο να γίνονται όλα από το Λιμενικό Ταμείο, οπότε είναι σημαντική η συμβολή των Δήμων

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου κα Μαρία Κονδύλη-Πανουράκη.

Συνεχίζονται οι εργασίες στους τομείς που είναι υπό την επίβλεψη του Λιμενικού ταμείου. Πραγματοποιήθηκαν εργασίες και στο λιμάνι Μαλαγαρίου.

«Χρειάστηκε αφού τελείωσε η ράμπα να γίνει μία μικρή διόρθωση και όταν ήρθε την άλλη ημέρα το ΜΥΚΟΝΟΣ δεν μπορούσε να δέσει, ήταν πιο ψηλά η ράμπα. Τελείωσε το θέμα αυτό, επισκευάστηκε, έπεσε και το μπετό, είναι έτοιμο για χρήση».

Δράσεις από εθελοντές πραγματοποιήθηκαν και στην περιοχή Μαλαγαρίου, με τη συμμετοχή της κα Κονδύλη. «Έχουμε μόνο 2 εργάτες οι οποίοι είναι και για τα 4 λιμάνια του νησιού. Φυσικά δεν τους χρησιμοποιούμε εκεί, τους χρησιμοποιούμε εδώ. Τώρα από τους 2 ο ένας έχει πάρει άδεια, θα επιστρέψει ο ένας, την άλλη εβδομάδα θα πάρει ο άλλος. Είναι μεγάλη η ακτίνα της πόλης μας και είναι δύσκολο».

Οι δυσκολίες είναι πολλές, καθώς με έναν υπάλληλο δεν μπορεί να γίνει δουλειά, όπως για την καθαριότητα, οπότε ο εθελοντισμός βοηθάει σε μεγάλο βαθμό. Έτσι με αυτή την κατάσταση, την έλλειψη προσωπικού, δεν είναι εύκολο να γίνονται όλα από το Λιμενικό Ταμείο οπότε είναι σημαντική η συμβολή των Δήμων.

To Master plan του λιμένα Βαθέος, εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» με προϋπολογισμό 1.297.849€.

«Σε συνεργασία δουλεύουμε και το Master plan γενικά, κάποιες τροποποιήσεις που κάνουμε γιατί υπάρχει μια προγραμματική με την Περιφέρεια και θα προσπαθήσουμε να είναι έτοιμο. Κάνουμε και εμείς κάποιες μελέτες σαν Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Ήδη έχουμε ξεκινήσει για να μπορέσουμε όσο πιο γρήγορα να ενταχθεί. Πιστεύουμε όταν πάνε στην ΕΛΣΑΤ τα έγγραφα, θα μπορέσουμε να έχουμε και εμείς ένα θετικό αποτέλεσμα.

(για τον οικίσκο στο Πυθαγόρειο) Αυτό προσπαθούμε να βρούμε, είμαστε και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Ναυτιλίας να δούμε τι μπορεί να γίνει. Έχει γίνει δημοπρασία, βγήκε άγονη, υπήρχαν κάποιες παρατηρήσεις από τους ανθρώπους και προσπαθούμε τώρα να δούμε πως θα γίνει πιο ευέλικτο για να τελειώσει και αυτό το θέμα και να δοθεί μια λύση και για το Πυθαγόρειο».        

00Dodekanisossamostoday760x140

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γιάννης Βέττας: Παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν μπορούσα να είμαι «γλάστρα»

Γιάννης Βέττας: Παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν μπορούσα να είμαι «γλάστρα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρώην Νομαρχιακός και Δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Βέττας. «Δεν βλέπω καμιά διαφορά προς το καλύτερο

Περισσότερα »