Μάνος Βαλής: Υπάρχει το πρόβλημα του μεταναστευτικού, αλλά το θέμα είναι να μην του δίνουμε περισσότερη έκταση από αυτή που πρέπει

Μάνος Βαλής: Υπάρχει το πρόβλημα του μεταναστευτικού, αλλά το θέμα είναι να μην του δίνουμε περισσότερη έκταση από αυτή που  πρέπει

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Νομού Σάμου, κ. Μάνος Βαλής.

Τα πρώτα δείγματα για την επόμενη τουριστική σεζόν έχουν αρχίσει να έρχονται και είναι αρνητικά και όπως είπε ο κ. Βαλής, «πραγματικά τα μηνύματα δεν είναι θετικά, βλέπουμε κάποιες μειώσεις από 5-25% σε σχέση με πέρυσι. Είναι ανάλογα με την περιοχή και είναι ανάλογα με τα ξενοδοχεία. Βέβαια αυτό που έχει πραγματικά τεράστια μείωση είναι το Βαθύ, που έχει ήδη βγει έξω από τον τουρισμό των tour operators. Δεν μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση αν δεν φύγει το Hot Spot από εκεί, υπάρχει μια αισιοδοξία ότι αν φύγει και πάει στη θέση «ΖΕΡΒΟΥ» θα μπορέσει να ανατραπεί το κλίμα, αλλά αυτό εγώ το βλέπω από του χρόνου.

Για να ανατραπεί το κλίμα, αυτό που πιστεύω την παρούσα χρονική στιγμή, είναι ότι υπάρχει ο Δήμος και η Ένωση Ξενοδόχων που συμμετέχουμε σε μια έκθεση που γίνεται στην Ολλανδία, στην Ουτρέχτη, τα μηνύματα είναι τα ίδια, υπάρχει μία πτώση, υπάρχει ένας φόβος όσον αφορά το μεταναστευτικό».

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιδημάρχου Τουρισμού & Πολιτισμού κας Καΐλα, και του Προέδρου της  Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, κ. Εμμανουήλ Βαλή  στην  ΙΑΤΑ και την Εταιρία Πήγασος με αίτημα την αεροπορική σύνδεση της Κωνσταντινούπολης με την Σάμο με πτήση Charter μια φορά την εβδομάδα.

«Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από την Κωνσταντινούπολη, υπάρχουν όμως δύο πολύ σοβαρά θέματα. Η Πήγασος δεν μπορεί να βάλει τακτικό δρομολόγιο, μπορεί να βάλει μόνο charter πτήση, άρα πρέπει να συνεργαστεί με έναν tour operator». Συμφωνήθηκε η μετάβαση του κ. Μάνου Βαλή στην Κωνσταντινούπολη στις 25/01/2020 για περαιτέρω συζητήσεις  με Tour Operators για την έναρξη συνεργασίας  πτήσεων με την εταιρία Πήγασος, να δει αν υπάρχει ενδιαφέρον.

Το μεταναστευτικό είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα, αλλά όπως τόνισε ο κ. Βαλής «το θέμα είναι να μην του δίνουμε περισσότερη έκταση από αυτή που πρέπει». Θα πρέπει όλοι να το δουν πιο έξυπνα, αρχίζει σιγά – σιγά και η τουριστική σεζόν και η τεράστια προβολή δημιουργεί αρνητική προβολή. Τα προβλήματα υπήρχαν, το προϊόν είναι παλιωμένο και γίνεται προσπάθεια να το εξαλείψουμε με αυτές τις κινήσεις. Ήδη υπήρξε κίνηση από εταιρεία του Ισραήλ με ακύρωση πτήσεων. Σημαντικό να φτιαχτεί το προϊόν και ήδη οι επαγγελματίες του Πυθαγορείου θα κάνουν μια επιστολή προς τον Δήμο για να γίνουν ορισμένες παρεμβάσεις όπως, απομάκρυνση φωτεινών επιγραφών, προβολή του πρασίνου με σημεία ανακύκλωσης, πεζοδρόμια μόνο για πεζούς και ο σωστός διαβατηριακός έλεγχος.  

VKDMarketMegalo  

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα