Μάνος Βαλής: Το καλό σενάριο είναι ένα 4μηνο με χαμηλές πληρότητες. Το κακό σενάριο ούτε θέλω να το σκέφτομαι

Μάνος Βαλής: Το καλό σενάριο είναι ένα 4μηνο με χαμηλές πληρότητες. Το κακό σενάριο ούτε θέλω να το σκέφτομαι

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, κ. Μάνος Βαλής.

Ο τομέας του τουρισμού δέχεται ακόμα ένα πλήγμα μετά το μεταναστευτικό-προσφυγικό, αυτό του Covid-19, φέρνοντας τα πάνω-κάτω στον τουρισμό παγκοσμίως.

«Πραγματικά η κατάσταση δεν είναι και πολύ καλή, σίγουρα ο Απρίλιος έχει χαθεί, θεωρώ ότι και ένα μεγάλο κομμάτι του Μαΐου είναι χαμένο και το καλό σενάριο που βλέπω εγώ, είναι ένας Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος με όχι τις πληρότητες που είχαμε πέρυσι. Αυτό είναι το καλό σενάριο, το κακό ούτε θέλω να το σκέφτομαι».    

Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη και κανείς δεν γνωρίζει το τι πρόκειται να συμβεί.

«Το μεγαλύτερο πλήγμα αυτή την στιγμή είναι η επιστολή της TUI. Εμείς σαν Σάμος έχουμε το 50% με TUI, οπότε και εκεί υπάρχει μια αβεβαιότητα. Βέβαια είναι μονόδρομος και η TUI και η κυβέρνηση, οι αποφάσεις που πήρανε είναι πάρα πολύ σωστές».

Σε ανακοίνωση της η TUI αναφέρει : «Σε αυτό το ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η ασφάλεια και η ευημερία των φιλοξενουμένων και των εργαζομένων μας παγκοσμίως παραμένει πρωταρχικής σημασίας και ως εκ τούτου ο Όμιλος TUI αποφάσισε, σύμφωνα με κυβερνητικές οδηγίες, να αναστείλει τη συντριπτική πλειοψηφία όλων των ταξιδιωτικών δραστηριοτήτων μέχρι νεωτέρας και τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Αυτή η προσωρινή αναστολή έχει σκοπό να συμβάλει στις παγκόσμιες κυβερνητικές προσπάθειες για τον μετριασμό των επιπτώσεων της εξάπλωσης του COVID-19».

Αναμένονται εξαγγελίες της κυβέρνησης για την στήριξη των επιχειρήσεων που θα πληγούν από την κατάσταση, όμως αυτό που τόνισε ο κ. Βαλής είναι ο φόβος του ότι θα χαθούν και θέσεις εργασίας καθώς προς το παρόν δεν μπορούν οι επιχειρήσεις να μπουν στην διαδικασία πρόσληψης προσωπικού.

vkd banner22

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Δημάρχου Α. Σάμου Γιώργου Στάντζου με τον Υπουργό Νότη Μηταράκη

Ν. Μηταράκης: «Μειώσαμε δραστικά τις ροές, υλοποιούμε ουσιαστική αποσυμφόρηση και στα νησιά και στην ενδοχώρα. Δίνουμε έμφαση στις απελάσεις, κλείνουμε δομές αντί να δημιουργούμε νέες»

“Oι υπαίτιοι του εμπρησμού στη Μόρια θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Ελληνική Δικαιοσύνη, θα εκτίσουν τις ποινές τους και θα απελαθούν” Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης ενημέρωσε τα μέλη της Διαρκούς

Περισσότερα »