Μάνος Βαλής: «Τα ξενοδοχεία που δεν θα ανοίξουν ανέρχονται γύρω στο 60%, ενώ η πληρότητα έχει πτώση από 75-90%»

Μάνος Βαλής: «Τα ξενοδοχεία που δεν θα ανοίξουν ανέρχονται γύρω στο 60%, ενώ η πληρότητα έχει πτώση από 75-90%»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, κ. Μάνος Βαλής.

Σε αναμονή των εξελίξεων βρίσκεται ο τουρισμός, ενώ δειλά –δειλά χώρες και γραφεία εκφράζουν την πρόθεσή τους να ταξιδέψουν επισκέπτες προς την Ελλάδα και τη Σάμο. Όμως αντιμετωπίζουν το γεγονός ότι πολλά ξενοδοχεία δεν έχουν ανοίξει.

«Υπήρχε μια επαφή με την TUI Ολλανδίας και γενικά υπάρχει ένα θέμα όσον αφορά, κάθε μέρα σε όλη την Ελλάδα, όχι μόνο στη Σάμο, πολλά ξενοδοχεία ανακοινώνουν ότι δεν θα ανοίξουν. Υπάρχουν και κάποια ξενοδοχεία που είχαν πει πριν λίγο καιρό ότι θα ανοίξουν και τώρα το έχουν πάρει πίσω και λένε ούτε εμείς θα ανοίξουμε.

Εγώ σε αυτή την επικοινωνία που είχα με την TUI Ολλανδίας, πραγματικά έχουν δίκιο και εκείνοι αλλά έχουν δίκιο και οι ξενοδόχοι της Σάμου. Πως θα ανοίξει ο ξενοδόχος όταν έχει μια πληρότητα από 10-15% και λέει και η TUI, ότι πραγματικά και εσείς έχετε δίκιο αλλά και εμείς έχουμε δίκιο. Δηλαδή, η TUI θέλει από την μια μεριά να πουλάει κάποια ξενοδοχεία στη Σάμο, αλλά το να πουλάει μπορεί να σημαίνει και να μην πουλήσει τίποτα. Άρα χωρίς να δεσμεύει ένα ξενοδόχο ότι θα του πάει κόσμο, είναι πολύ επικίνδυνο οικονομικά ασύμφορο ένα ξενοδοχείο να ανοίξει.

Όμως τους είπα τα έξης, εμείς ως ξενοδοχείο έχουμε σκοπό στο Πυθαγόρειο να ανοίξουμε τρία ξενοδοχεία, συνολικά είναι γύρω στα 110 δωμάτια. Άρα υπάρχουν ξενοδοχεία να τα γεμίσουν και εκτός από εμάς ανοίγουν και άλλα μικρότερα ξενοδοχεία στο Πυθαγόρειο».

Τα καταλύματα είναι συγκεκριμένα με την TUI καθώς έχουν γίνει συμβόλαια. Η TUI Ολλανδίας θα ήθελε να έχει μια ποικιλία ώστε να πουλήσει το προϊόν της, αλλά δεν δεσμεύεται ως προς την πληρότητα και τις πωλήσεις. Κανένας πράκτορας δεν έχει οριστικοποιήσει τις κρατήσεις και το πρόγραμμά τους. Τα ξενοδοχεία που δεν θα ανοίξουν ανέρχονται γύρω στο 60%, ενώ η πληρότητα έχει πτώση από 75-90%.

Η Σάμος εντάσσεται μέσα στον κοινωνικό τουρισμό και έχει ένα πρόγραμμα που είναι για 10ημερο, αλλά δύσκολα θα κάνει την μεγάλη διαφορά στο νησί.

«Ο τουρισμός σαν έννοια έχει αλλάξει και θα το διαπιστώσουμε τα αμέσως επόμενα χρόνια. Καταρχήν, αυτό που έχει αλλάξει είναι η οικονομική δυνατότητα που έχουν οι επισκέπτες. Φανταστείτε πόσα εκατομμύρια ή πόσες χιλιάδες άνθρωποι είναι σε μια κακή οικονομική κατάσταση, είτε γιατί δεν δουλεύουν ή οι επιχειρήσεις τους δεν πάνε καλά. Άρα πάρα πολλοί δεν θα ταξιδέψουν μόνο και μόνο από οικονομική άποψη».

Παγκόσμιο φαινόμενο το γεγονός ότι ακόμα και μεγάλες εταιρείες δεν κατάφεραν να αντέξουν μέσα στην κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, οπότε τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ δύσκολα και επικίνδυνα.    

00CharismaMikro  

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Επιστολή Στάντζου και Λυμπέρη στα αρμόδια Υπουργεία για διενέργεια τεστ σε λιμάνια, αεροδρόμιο και τοπικό πληθυσμό

Επιστολή Στάντζου και Λυμπέρη στα αρμόδια Υπουργεία για διενέργεια τεστ σε λιμάνια, αεροδρόμιο και τοπικό πληθυσμό

Κοινή επιστολή απέστειλαν σήμερα, οι Δήμαρχοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου στα αρμόδια Υπουργεία, αιτούμενοι για ακόμη μια φορά τη λήψη έκτακτων μέτρων περιορισμού της διασποράς

Περισσότερα »
Γιώργος Στάντζος: «Γενναία αποσυμφόρηση του ΚΥΤ και ο υπόλοιπος πληθυσμός στου «ΖΕΡΒΟΥ». Μην μας πανικοβάλλει το επίπεδο 2 ή 3..»

Συνάντηση Γιώργου Στάντζου με Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αθήνα για το μεταναστευτικό – προσφυγικό

Στην Αθήνα μεταβαίνει την Τρίτη (02/03), ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος κατόπιν πρόσκλησης του γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για να συναντηθεί

Περισσότερα »