Μάνος Λογοθέτης: Το μεταναστευτικό είναι ένα πολύ καυτό ζήτημα και η καρέκλα κάθε ανθρώπου που κάθεται σε τέτοια θέση είναι ηλεκτρική (Ηχητικό)

ΕΛΜΕ Σάμου: Καταδικάζουμε ομόφωνα και απερίφραστα το γεγονός της κατάθεσης αγωγής από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Βαθέος σε συναδέλφισσά μας

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Μάνος Λογοθέτης.

Η νέα κυβέρνηση ανακοίνωσε τους 28 γενικούς και ειδικούς γραμματείς των υπουργείων, πολλοί εκ των οποίων προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα και όχι απαραίτητα εκλεγμένοι.

Ως Ειδικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τοποθετήθηκε ο Βιοπαθολόγος κ. Μάνος Λογοθέτης. Σαν αντικείμενο η συγκεκριμένη θέση έχει όλα τα Κ.Υ.Τ. και τα κέντρα φιλοξενίας, περίπου πενήντα (50) σε όλη την Ελλάδα.

Η θέση του κ. Λογοθέτη είναι εκτελεστική, προφανώς συνδιαμορφώνει πολιτικές αλλά με αποφάσεις του Υπουργού και της κυβέρνησης.

«Αυτό που προφανώς εκτιμάται είναι η εμπειρία μου με αυτό το χώρο και σαφέστατα υπάρχουν και προτάσεις. Δεν πρέπει στο μεταναστευτικό να προαναγγέλλεις τίποτα καθώς υπάρχει μεγάλη διακίνηση πληροφοριών η οποία επηρεάζει το φαινόμενο. Μια αποσυμφόρηση δεν προαναγγέλλεται καθώς παρατηρούνται μεγάλες ροές διότι ό,τι ειπωθεί μεταφέρεται παγκόσμια».

Βασικός παράγοντας στην εκτέλεση πολιτικής για το μεταναστευτικό είναι να είσαι πολύ προσεκτικός με το χρόνο αλλά και τι τοποθετήσεις κάνεις δημόσια. «Προτιμώ το καλό αποτέλεσμα παρά να είμαστε ευχάριστοι σε αυτά που λέμε».

Στην υπόθεση για τις γνωματεύσεις που δίνονταν στο νοσοκομείο για ευαλωτότητα ο κ. Λογοθέτης τόνισε πως θα πρέπει να σεβαστούμε την διαδικασία και να αφήσουμε τι αρχές να κάνουν την δουλειά, αλλά και ως στατιστική δεν υπάρχει κάτι πέρα από το συνηθισμένο.

00ManosLogothetis01

Για την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης, έχουν να κάνουν με την πολιτική βούληση της επαναπροώθησης προς τη χώρα τους ή υπήρχε μεγάλη δυσκολία απόρριψης ασύλου. Οι υπηρεσίες δυσκολεύονται πάρα πολύ να λειτουργήσουν σωστά κάτω από τις συνθήκες που υπάρχουν μέχρι σήμερα. Ενίσχυση των υπηρεσιών και των ανθρώπων που εργάζονται για καλύτερη απόδοση και αποτελεσματικότητα, τόνισε ο κ. Λογοθέτης.

Μεγάλο πρόβλημα και η μη ύπαρξη ικανών δομών στην ενδοχώρα κατάλληλες να φιλοξενήσουν τον προσφυγικό πληθυσμό αλλά λόγω εκλογών υπάρχει μια καθυστέρηση στην ανάπτυξη του προγράμματος. Μέχρι τώρα τα καταλύματα που ήταν διαθέσιμα δίνονται με προϋποθέσεις και κριτήρια για καλύτερη κατανομή του πληθυσμού.

Η μετεγκατάσταση του νέου ΚΥΤ έχει ληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και πρέπει να υλοποιηθεί για το καλό του τόπου αυτή η απόφαση.

00ManosLogothetis03

«Το μεταναστευτικό είναι ένα πολύ καυτό ζήτημα και η καρέκλα κάθε ανθρώπου που κάθεται σε τέτοια θέση είναι ηλεκτρική».

Το πρόβλημα είναι ότι δεν ελέγχει η κυβέρνηση 100% τις ροές, κατά αυτό τον τρόπο οι πρώτες προσεγγίσεις του υπουργού είναι να υπάρξει έλεγχος σε συνεργασία με την Τουρκία που έχει υπογράψει την κοινή δήλωση με την Ε.Ε και έχει αναλάβει υποχρεώσεις αλλά και την ενίσχυση των δικών μας μέσων ώστε να μειωθούν οι παράνομες ροές.

 Zarbanis340X230

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Αναλυτική παρουσίαση των έργων που μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί στην προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι στη Λέσβο παρέθεσε  ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος

Περισσότερα »
Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Σειρά επαφών στη Αθήνα πραγματοποίησαν το τελευταίο διήμερο  τα προεδρία τον Ενώσεών μας για θέματα που απασχολούν τις περιοχές μας. Αρχικά επισκέφτηκαν το Αρχηγείο της

Περισσότερα »