Μάνος Λογοθέτης: Ότι κάνω, το κάνω για να έχω τη συνείδησή μου ήσυχη και καθαρή και να δείχνω έναν επαγγελματισμό

Πρόγραμμα 5ου ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2018 για το Δήμο Σάμου

Συνέντευξη τύπου έδωσε ο ιατρός – Βιοπαθολόγος κ. Μάνος Λογοθέτης, στα ΜΜΕ της Σάμου, το πρωί της Τρίτης (04/02). Αφορμή οι δηλώσεις τόσο του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα, όσο και του Βουλευτή κ. Δημήτρη Σεβαστάκη, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή με θέμα το μεταναστευτικό – προσφυγικό στη Σάμο, αλλά και την παραίτησή του από τη θέση του συντονιστή του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Σάμο.

«Οδηγήθηκα στο να υποβάλλω εγγράφως την παραίτησή μου, στο φορέα τον οποίο εκπροσωπώ τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια. Κυρίως ως μία μορφή διαμαρτυρίας για τα όσα ειπώθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων την Παρασκευή που μας πέρασε, σε μια επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του νομού μας κ. Σεβαστάκη και αυτό γιατί ήταν μια κατάφωρη αδικία που αισθανόμουν ότι βίωνα με αυτά που ειπώθηκαν.

Από τη θέση ευθύνης, όταν υπάρχουν μομφές για την απόδοσή σου και το έργο σου ή τη σκοπιμότητα των όσων κάνεις, ουσιαστικά δεν έχεις πολλές επιλογές παρά να θέσεις την παραίτησή σου στη διάθεση του οργανισμού σου και αν πιστεύετε ότι αυτό που κάνω είναι λάθος, όπως το λένε στη Βουλή, τότε παραιτούμαι την ίδια στιγμή.

Εγώ ξέρω ότι η ομάδα των ανθρώπων που εργάζονται στο ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν έχει καμία σχέση με αυτά που ειπώθηκαν στη Βουλή. Και επειδή το θέμα του μεταναστευτικού – προσφυγικού και της αποσυμφόρησης μονοπωλεί το ενδιαφέρον εδώ της Σάμου, για αρκετό χρονικό διάστημα, δεν είχα άλλη επιλογή όταν είχα μια προσβολή κατευθείαν στο πρόσωπό μου, από το να παραιτηθώ.

Δε γνωρίζω αν θα γίνει δεκτή ή όχι η παραίτησή μου, είναι όμως στη διάθεση του φορέα μου με επιχείρημα, εάν πράγματι είμαι ένας γιατρός μερικής απασχόλησης ο οποίος έχω ένα πενιχρό αποτέλεσμα στο ΚΥΤ Σάμου και στο μεταναστευτικό, αν πράγματι το ΚΕΕΛΠΝΟ και εγώ είμαστε αυτοί που καθυστερούμε τη διαδικασία της αποσυμφόρησης, τότε δεν μένει άλλο από το να φύγουμε από εδώ και έτσι κατά αυτό τον τρόπο να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Στη Βουλή ειπώθηκε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ο κύριος υπαίτιος που δε γίνεται η αποσυμφόρηση. Επίσης αφέθηκαν πολλά υπονοούμενα σχετικά με την σκοπιμότητα. Θέλω να πω, πως η ενασχόλησή μου με το προσφυγικό δεν είχε ποτέ πολιτικά χαρακτηριστικά, ούτε ασχολήθηκα με αυτό σε πολιτική βάση. Είχε ειπωθεί και αυτό, ότι ήρθα εδώ για να πάρω πολιτικά οφέλη από την ενασχόλησή μου με το ΚΕΕΛΠΝΟ, είχα πει και τότε πως για να πάρω πολιτικά οφέλη θα πρέπει να πολιτευθώ με την ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θέλω να τα συγχέουμε αυτά σε καμία περίπτωση. Εγώ είμαι επαγγελματίας στο χώρο της υγείας και είμαι υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ εδώ και δέκα χρόνια. Επομένως το επαγγελματικό δεν έχει καμία σχέση με το πολιτικό. Ότι κάνω, το κάνω για να έχω τη συνείδησή μου ήσυχη και καθαρή και να δείχνω έναν επαγγελματισμό.

Παρέθεσα σε μια επιστολή που έστειλα προς το ΚΕΕΛΠΝΟ, όλα τα στοιχεία που αφορούν την ενασχόλησή μας με το ΚΥΤ Σάμου, τι προσπαθούμε να κάνουμε και θέλω να γνωρίζετε, τουλάχιστον σε ότι μας αφορά, το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχει καμία συμμετοχή στο κομμάτι της αποσυμφόρησης. Εμείς καταθέτουμε στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, τις εισηγήσεις περί ευαλωτότητας ή μη. Η ευαλωτότητα είναι κάτι που καθορίζεται από το νόμο και με βάση αυτές τις εισηγήσεις δύναται στις υπηρεσίες να κάνουν άρση του γεωγραφικού περιορισμού των ανθρώπων αυτών με βάση και άλλες παραμέτρους. Εμείς έχουμε κάνει καταγραφές που φτάνουν μέχρι και την τελευταία βάρκα πριν από δέκα ημέρες, έχουμε καταγράψει όλο τον πληθυσμό του ΚΥΤ, έναν προς έναν και έχουμε καταθέσει τις αντίστοιχες εισηγήσεις».

Έχουμε υποβάλει περί τις 4.700 εισηγήσεις περί ευαλωτότητας ή μη, αν έστω ένα άτομο μιας οικογένειας βρεθεί ευάλωτο, συμπαρασύρει όλη την οικογένεια. Οι διαδικασίες έχουν να κάνουν και αν χαρακτηριστεί ως πρόσφυγας αλλά μπαίνουν κι άλλοι παράμετροι.

Όπως είπε ο κ. Λογοθέτης υπήρξε μια εύκολη μετατόπιση ευθυνών και είναι προσβολή το να λέγεται ότι κάποιος είναι κομμάτι ενός οργανωμένου κυκλώματος, ενώ θα έπρεπε να κληθεί και ο Υπουργός Υγείας από τον κ. Σεβαστάκη να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση και να δώσει εξηγήσεις αν φταίει ή όχι το ΚΕΕΛΠΝΟ στις καθυστερήσεις. Αν και εφόσον δεν εγκριθεί η παραίτηση ο κ. Λογοθέτης θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως τη στιγμή που κρίνει ότι εξυπηρετεί τον τόπο. Μεγάλο πρόβλημα το ότι δεν υπάρχουν επαναπροωθήσεις, τεχνικά ζητήματα, συμφωνίες με αποτέλεσμα να μην γίνεται αποσυμφόρηση, αυτό όμως δε σημαίνει πως πρέπει κάποια άτομα να γίνονται τα εξιλαστήρια θύματα.

Όσον αφορά την ένταξη των παιδιών στα σχολεία και τους εμβολιασμούς τους, ο κ. Λογοθέτης απάντησε πως τα παιδιά εμβολιάζονται γι’ αυτό υπάρχει η δυνατότητα να βγάλουν δελτίο υγείας ώστε να ενταχθούν στο σχολείο. Από πλευράς δημόσιας υγείας, ορθά δημιουργούν προβληματισμό στους γονείς, αλλά υπάρχουν οι αρμόδιοι φορείς στους οποίους πρέπει να απευθυνθούν και να πάρουν το αντίστοιχο αποτέλεσμα. Όπως επίσης ορθά πρέπει να έχουν αυτά τα παιδιά εκπαιδευτική διαδικασία, απασχόληση.

Ο κ. Λογοθέτης τόνισε το πόσο δουλεύει όλο το κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, πέραν ωραρίου και τις προσπάθειες που καταβάλλουν να υπάρχει μια ισορροπία, ενώ αισθάνθηκαν πολύ αδικημένοι που όλες οι ευθύνες για τη μη αποσυμφόρηση αποδόθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Επίσης, εξέφρασε τη σκέψη κατά πόσο εξυπηρετεί το νησί η συνεχής δημοσιοποίηση του συνωστισμού των προσφύγων – μεταναστών, καθώς η Σάμος είναι ένας τουριστικός προορισμός και είναι σημαντικό πως παρουσιάζεται προς τα έξω.

00VKDGROUP

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Η πιο γλυκιά «Τούρτα της μαμάς» στην ΕΡΤ1. Συμμετείχε στο πρώτο επεισόδιο ο μετρ σεφ Ανδρέας Λαγός

Η πιο γλυκιά «Τούρτα της μαμάς» στην ΕΡΤ1. Συμμετείχε στο πρώτο επεισόδιο ο μετρ σεφ Ανδρέας Λαγός

Ευρηματικό σενάριο, ανατρεπτικές και ξεκαρδιστικές καταστάσεις, δηκτικό χιούμορ και εξαιρετικό καστ ηθοποιών είναι μερικά από τα βασικά συστατικά της επιτυχημένης… συνταγής για την «Τούρτα της μαμάς», τη

Περισσότερα »