Μάνος Λογοθέτης: Για το μεταναστευτικό έχουν ξοδευτεί πάρα πολλά χρήματα, ενώ οι συνθήκες παραμένουν ελεεινές

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με την Βιολέτα  Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο βιοπαθολόγος κ. Μάνος Λογοθέτης, σχετικά με την παγκόσμια ημέρα του AIDS το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου, αλλά και για διάφορα άλλα θέματα, που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Για όσα έχουν γραφτεί και μετά από ερώτηση βουλευτών του «Ποταμιού»,  σχετικά με τα χρήματα που λαμβάνει το ΚΕΕΛΠΝΟ για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, ο κ. Λογοθέτης τόνισε πως δεν μπορεί να τοποθετηθεί στην ερώτηση των βουλευτών, αλλά ως απλός πολίτης, έκανα με το μυαλό μου μια απλή πράξη.

Για την κρίση του μεταναστευτικού, το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε προσλάβει περίπου 1.000 άτομα και έχει τώρα μια ανοιχτή προκήρυξη για 1.600 άτομα. Χρησιμοποιώντας την απλή αναλογική και σύμφωνα με τους μισθούς που δίνονται, τα ποσά που ακούγονται σχεδόν συμβαδίζουν.

«Για το μεταναστευτικό έχουν ξοδευτεί πάρα πολλά χρήματα, ενώ οι συνθήκες παραμένουν ελεεινές. Αυτό έχει εξηγήσεις, μπορεί να δαπανήθηκαν με λάθος τρόπο, μπορεί να έχουν προβλεφθεί για να έχεις καλές συνθήκες για 10.000 και να σου έρθουν 20.000. Είναι πολλές οι αιτιολογίες. Το μεταναστευτικό όσες φορές και να το συζητήσουμε άκρη δεν θα βγάλουμε γιατί είναι πολύ σύνθετο, έχει πολλές λεπτομέρειες και δυστυχώς εάν δεν αντιμετωπίσεις αυτές τις δυσχέρειες, είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθείς τι ακριβώς συμβαίνει. Υπάρχουν πολλά που ακούγονται, πολλά που γίνονται, από κει και πέρα θέλει εκτενή αναφορά, είναι δύσκολο θέμα το μεταναστευτικό για να το πιάνουμε αποσπασματικά. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να δούμε αποτελέσματα».

Όπως είπε και ο. κ. Μάκης Βορίδης στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Σάμο, το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι πάντα ο οργανισμός που τρώει όλη τη λάσπη και τη σπέκουλα, αλλά είναι και ο φορέας που όταν υπάρχει κρίση μπορεί να δώσει άμεσες λύσεις σε θέματα υγείας, όπως ανέφερε ο κ. Λογοθέτης. (Η1Ν1, ιός Έμπολα κλπ.).

Η αγωνία όλων, για τους ανθρώπους που ζουν στο ΚΥΤ με άσχημες καιρικές συνθήκες είναι το πως θα επιβιώσουν.

Έχουν τοποθετηθεί κομμάτια αδιάβροχου υλικού πάνω από τις σκηνές, αλλά τα προβλήματα δεν παύουν καθώς προσέρχονται στο ιατρείο με πόνους και κρυώματα λόγω της βροχής και της υγρασίας.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Αναλυτική παρουσίαση των έργων που μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί στην προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι στη Λέσβο παρέθεσε  ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος

Περισσότερα »