Μάνος Κόνσολας: «Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να κυβερνήσει με ρεαλιστικό πρόγραμμα»

«Να εφαρμόσει ενωτική πολιτική  χωρίς διχαστικά μηνύματα» κάλεσε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Σάμο όπου και βρέθηκε το Σάββατο ο νέος περιφερειακός Τομεάρχης Βορείου Αιγαίου της Ν.Δ., Μάνος Κόνσολας συνοδευόμενος από το Γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κονταδάκη Στέλιο, την Αναπλ.Γραμματέα Οργανωτικού, κα Αδαμοπούλου Κωνσταντίνα, τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Οργάνωσης, κ. Δεμέστιχα Μιχάλη και τον Τομεάρχη Σάμου, κ. Κούρταλη Κωνσταντίνο.

Μιλώντας στα ΜΜΕ του νησιού ο κ. Κόνσολας δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει έτοιμο ρεαλιστικό πρόγραμμα για τη διακυβέρνηση της Ελλάδας το οποίο θα εμπλουτιστεί με προτάσεις που τίθενται από την Περιφέρεια όπου γίνονται περιοδείες με στελέχη και μέλη του κόμματος τα οποία όπως είπε είναι ικανά.

Μίλησε για τα θέματα τουρισμού, πολιτισμού, οικονομίας, χωροταξίας και περιβάλλοντος τα οποία είπε πρέπει να μας ενδιαφέρουν οικοδομώντας μια σχέση εμπιστοσύνης.

Για το ΦΠΑ ο νέος περιφερειακός Τομεάρχης δήλωσε ότι ουδέποτε η Ν.Δ μίλησε για κατάργηση του μειωμένου συντελεστή που ισχύει στα νησιά. Είναι ένα μέτρο που έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ για το μεταφορικό ισοδύναμο το αποκάλεσε ως άλλη μια πολιτική απάτη της κυβέρνησης.

«Με άλλα λόγια, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να μας πείσει ότι προχώρησε στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. για να εισπράξει 85 εκ. ευρώ και την ίδια στιγμή έχει τη δυνατότητα να δώσει υπό μορφή παροχών 400 εκ. ευρώ».

Η Νέα Δημοκρατία, δήλωσε ο κ. Κόνσολας, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση που θα βρίσκεται η χώρα όταν αναλάβει τη διακυβέρνησή της θα αποφασίσει για το πώς ακριβώς θα αποκατασταθεί η αδικία υπέρ κυρίως της νησιωτικής Ελλάδας.

Για την επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης δήλωσε ότι είναι ένα μέτρο που δεν επιτρέπει στη χώρα μας να είναι ανταγωνιστική και θα καταργηθεί την επομένη που η Νέα Δημοκρατία θα βγει στη κυβέρνηση.

00Konsolas02

Ο κ. Κόνσολας επίσης αναφέρθηκε στο θέμα των Σκοπίων, κάνοντας λόγο για λανθασμένους χειρισμούς από την πλευρά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που διχάζει τους πολίτες τη στιγμή κατά την οποία οι Έλληνες χρειάζονται ενότητα, μη ξεχνώντας τις ρίζες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Επίσης σε εκλογικό συναγερμό ζήτησε να βρίσκονται τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας , ο γρ. της Οργανωτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κονταδάκης τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει ενότητα στα μέλη του κόμματος καθώς η μονάδα δε φέρνει το αποτέλεσμα που μπορεί να φέρει μια ομάδα.

«Ο πολιτικός λόγος της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να διαχέεται σε όλη την Ελλάδα, τα στελέχη του κόμματος να είναι σε ετοιμότητα οποιαδήποτε στιγμή και αν προκηρυχθούν οι εκλογές» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί ο κ. Κόνσολας και το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας είχε συναντήσεις με μέλη του κόμματος ενώ αρχικά πραγματοποίησε επισκέψεις στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Κατρακάζου και του Δημάρχου Μιχάλη Αγγελόπουλου.

O κ. Κατρακάζος μετέφερε στον κ. Κόνσολα ότι το 80 % του πληθυσμού του νησιού ασχολείται με τον τουρισμό και κάθε μείωση του τουριστικού ρεύματος αποτελεί μεγάλο πλήγμα στην τοπική οικονομία.

Στα θέματα του τουρισμού αναφέρθηκε και ο Δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος λέγοντας για τις δράσεις που έχουν γίνει από την πλευρά του δήμου για την τουριστική προβολή του νησιού αλλά και στον αγώνα των νησιωτικών δήμων για τo προσφυγικό και τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ.

Το βράδυ μίλησε στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ Σάμου.

Πηγή: www.samiaki.tv

00Konsolas03

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ του νησιού ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης για τον έναν χρόνο παρουσίας και διοίκησης στον Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα »