Μάνος Γιοκαρίνης: Θα πρέπει να παρθεί μία γενικότερη απόφαση αν θα μισθώνονται τα ακίνητα σε ΜΚΟ ή σε επαγγελματίες για νέες επιχειρήσεις

ΕΛΜΕ Σάμου: Καταδικάζουμε ομόφωνα και απερίφραστα το γεγονός της κατάθεσης αγωγής από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Βαθέος σε συναδέλφισσά μας

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Μάνος Γιοκαρίνης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου.

Ανοικτή σύσκεψη – ενημέρωση για το μεταναστευτικό προκάλεσε ο Δήμαρχος Αν. Σάμου κ. Γ. Στάντζος, με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλαν στο Δήμο Ανατολικής Σάμου οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι του εμπορικού δρόμου Καπετάν Σταμάτη της πόλης της Σάμου, αναφορικά με το μείζον πρόβλημα του μεταναστευτικού – προσφυγικού, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην πόλη της Σάμου.

«Όλα τα μέτρα που συζητήθηκαν είναι μακροπρόθεσμα, σε βάθος 1-2 χρόνων, ίσως και παραπάνω. Τι κάνουμε όμως για την καθημερινότητα, το βραχυπρόθεσμο, αυτό που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Εδώ δεν υπάρχει καμία πρόταση και καμία λύση. Και αυτή δεν θα έρθει από τα υπουργεία, ούτε από πουθενά, θα έρθει από εμάς».

Σταδιακά ο αριθμός των μεταναστών-προσφύγων θα πρέπει να μειώνεται, όμως, όπως είπε ο κ. Γιοκαρίνης, με τη συνεχή αύξηση των ροών αυτό σημαίνει πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να ρίξουν τον αριθμό.

«Η κραυγή απελπισίας των καταστημάτων, την οποία συμμερίζομαι γιατί και εγώ το βιώνω καθημερινά, είναι ο τεράστιος όγκος του πληθυσμού που κινείται μέσα στην μέρα ή στη νύχτα στους εμπορικούς δρόμους ή στις γειτονιές μας».

Για τις ενοικιάσεις οικημάτων σε ΜΚΟ ο κ. Γιοκαρίνης τόνισε πως θα πρέπει να παρθεί μία γενικότερη απόφαση αν θα μισθώνονται τα ακίνητα σε ΜΚΟ ή σε επαγγελματίες για νέες επιχειρήσεις. Για τις διάφορες κλοπές που γίνονται οι επαγγελματίες δεν μπαίνουν πλέον στην διαδικασία να δηλώσουν καν την κλοπή, καθώς αποτελεί χάσιμο εργατοωρών η όλη διαδικασία.

Ο τεράστιος όγκος των μεταναστών-προσφύγων δημιουργεί πρόβλημα διαχείρισης των υπηρεσιών και των δομών, οπότε ο πρωταρχικός στόχος θα έπρεπε να είναι η μείωση αυτών των ανθρώπων και οι καλύτερες συνθήκες διαβίωσής τους, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιοκαρίνης.

Zarbanis340X230

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Αναγέννηση Σάμου: Τμήματα προετοιμασίας υποψηφίων για Στρατιωτικές σχολές – σχολές Φυσικής Αγωγής

Αναγέννηση Σάμου: Τμήματα προετοιμασίας υποψηφίων για Στρατιωτικές σχολές – σχολές Φυσικής Αγωγής

Ο  ΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ΣΑΜΟΥ- RHENIA  TOURS  ανακοινώνει  την έναρξη  τμημάτων  προετοιμασίας υποψηφίων για στρατιωτικές σχολές- σχολές  Φυσικής  Αγωγής και γενικώς όπου απαιτούνται  δοκιμασίες  για την

Περισσότερα »
Μιχάλης Μητσός: Κάνουμε ενέργειες ν’ απομακρύνουμε τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα. Προκηρύσσουμε νέο διαγωνισμό

Μιχάλης Μητσός: Κάνουμε ενέργειες ν’ απομακρύνουμε τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα. Προκηρύσσουμε νέο διαγωνισμό

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Μιχάλης Μητσός. Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις καθαρισμού της πόλης και των περιχώρων

Περισσότερα »