Μάνος Γιοκαρίνης: Τα εμπορικά μαγαζιά θα παραμείνουν κλειστά για 24 ώρες και στους δύο Δήμους της Σάμου την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου

Μάνος Γιοκαρίνης: Τα εμπορικά μαγαζιά θα παραμείνουν κλειστά για 24 ώρες και στους δύο Δήμους της Σάμου την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου κ. Μάνος Γιοκαρίνης.

Μετά από σύσκεψη αποφασίστηκε τα εμπορικά καταστήματα να είναι κλειστά την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, την ημέρα της μεγάλης κινητοποίησης στα νησιά του Αιγαίου για το μεταναστευτικό.

Τα εμπορικά μαγαζιά θα παραμείνουν κλειστά για 24 ώρες και στους δύο Δήμους της Σάμου, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν βγει καθώς αναμένεται η δήλωση της Περιφέρειας.

«Η κοινή γραμμή των τριών νησιών με βάση την απόφαση της Περιφέρειας και κατ’ επέκταση των εμπορικών συλλόγων και των επιμελητηρίων είναι για 24ωρη απεργία. Από εκεί και πέρα ο καθένας είναι αυτόνομος και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει».

Ο κ. Γιοκαρίνης ευελπιστεί να μαζευτεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος στην διαμαρτυρία και πρόσθεσε πως ο στόχος δεν είναι «να πάμε στα χωράφια ή στις ελιές, ούτε να κάτσουμε να πιούμε καφεδάκι στα σπίτια μας, ο στόχος είναι να μαζευτούμε όσον το δυνατό περισσότεροι και να δώσουμε το μήνυμα ότι είμαστε ενωμένοι και ότι κοινοποιούμαστε για το κοινό όφελος, για το κοινό καλό, το οποίο είναι ν’ αποσυμφορηθεί το νησί από τους μετανάστες».

Στην αγορά, ήδη οι έμποροι έχουν ξεκινήσει εκπτώσεις όμως η κίνηση παραμένει υποτονική και πτωτική και δεν υπάρχει και κάποια αισιοδοξία από τους εμπόρους.

«Από την στιγμή που υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δουλεύουν με ΜΚΟ, με μεταναστευτικό, δεν είναι ντροπή να συμμετέχουν και αυτοί στην διαδήλωση, δεν είναι κάτι που θα τους στιγματίσει». Επίσης τόνισε πως θα πρέπει να συμμετέχουν και τα σχολεία, οι νέοι άνθρωποι και να μπουν μπροστά.

Θεωρεί επίσης, ο κ. Γιοκαρίνης, πως αυτή θα πρέπει να είναι η τελευταία διαδήλωση γιατί θα πρέπει να γίνουν πλέον άλλα πιο δραστικά πράγματα.  

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Το ΚΥΤ και το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου επισκέφθηκε ο Βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Πιστεύω πως με τη μεταφορά των μεταναστών-προσφύγων στου «ΖΕΡΒΟΥ», θ’ απαλλαγεί το Βαθύ απ’ αυτή την αθλιότητα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Βουλευτής Σάμου, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης και μίλησε για τα θέματα που ταλανίζουν το νησί της

Περισσότερα »
Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Νότης Μηταράκης: Το σχέδιο αποσυμφόρησης θα επεκταθεί, πέρα από τα νησιά και σε ολόκληρη τη χώρα

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, ενημέρωσε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για την Εθνική Στρατηγική Μετανάστευσης 2020-2021. Παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές της εθνικής

Περισσότερα »