Μανώλης Τζερέτας: «Ενώ όλα έδειχναν ότι η χρονιά στον τουρισμό θα ήταν καλή, τώρα πλέον δεν είναι βιώσιμη»

Μανώλης Τζερέτας: «Ενώ όλα έδειχναν ότι η χρονιά στον τουρισμό θα ήταν καλή, τώρα πλέον δεν είναι βιώσιμη»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Μανώλης Τζερέτας, επιχειρηματίας τουρισμού.

«Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός στα ξενοδοχειακά καταλύματα, όλη η κατάσταση είναι λίγο περίεργη, αυτή που έχει δημιουργηθεί . Υπάρχουν τα ζητήματα των συνεχών ακυρώσεων και υπάρχουν και τα ζητήματα εφαρμογής των πρωτόκολλων και κάποιοι συνάδελφοι επιλέγουν προς το παρόν να μην ανοίξουν».

Το ν’ ανοίξει μια επιχείρηση, να προσλάβει προσωπικό με ελάχιστους έως καθόλου πελάτες είναι μια κατάσταση δύσκολη. Τα εποχιακά έχουν κάτω από το 10% πληρότητα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανοίξουν.

Οι δικαιούχοι κοινωνικού τουρισμού με τα πακέτα διακοπών, δεν λύνουν το πρόβλημα της Σάμου αλλά ούτε βοηθούν τα μικρά καταλύματα στο νομό. Η φετινή κίνηση δεν καθιστά βιώσιμη μια επιχείρηση «παρά το ότι φαινόταν με τις προκρατήσεις τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο ότι θα ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τη Σάμο, όπως ήταν και η περσινή, φέτος όμως δε είναι βιώσιμη.

Το ζήτημα είναι ότι επειδή εμείς είμαστε κομμάτι της κοινωνίας του Πυθαγορείου, είμαστε και στα εύκολα και στα δύσκολα εκεί. Θα το παλέψουμε όσο μπορούμε και για αυτό μπήκα στην διαδικασία του ανοίγματος, παρότι και η εφαρμογή των πρωτοκόλλων συνιστά αύξηση του κόστους ειδικά για τις μικρές μονάδες αλλά και τις μεγάλες».

Μεγάλο ποσοστό επιχειρηματιών στο Πυθαγόρειο βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση καθώς βιώνουν τις ακυρώσεις των προγραμμάτων από τους tour operator, αλλά και από τους επισκέπτες προερχόμενους από την Τουρκία. Μεγάλη η δυσκολία και για όσους εργάζονται στον τουριστικό τομέα αλλά και για όσους βρεθούν σε ξενοδοχεία και καταλύματα λόγω των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

“Το κακό είναι ότι όλα αυτά τα μέτρα, ήρθαν για να μείνουν κι αυτό είναι το άσχημο για όλους μας, γιατί θα τα βρούμε μπροστά μας και τις ερχόμενες χρονιές”, συμπλήρωσε ο κ. Μανώλης Τζερέτας.

Groomers01

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κώστας Μουτζούρης: Στο δεύτερο έτος η Περιφερειακή αρχή, ισχυρότερη, με μεγαλύτερη εμπειρία και αποφασιστικότητα

Πρόσκληση για την Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

H Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ανακοινώνει την προδημοσίευση της Πρόσκλησης “Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19

Περισσότερα »
Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αναστασία Αντωνέλλη, εισηγήθηκε την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης και υιοθέτησης των αιτημάτων για την στήριξη των

Περισσότερα »