Μανώλης Σιγανός: Είναι πολύ καλό που εν μέσω πανδημίας, ο κόσμος ανακάλυψε την αξία του ποδηλάτου

Μανώλης Σιγανός: Είναι πολύ καλό που εν μέσω πανδημίας, ο κόσμος ανακάλυψε την αξία του ποδηλάτου

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος της Ποδηλατικής Λέσχης Σάμου κ. Μανώλης Σιγανός.

Η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΣΑΜΟΥ- SAMOS CYCLING CLUB σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ανατολικής Σάμου – Municipality of Eastern Samos διοργανώνουν το 1ο Ireon Bike Challenge, την Κυριακή 19/07/20 με εκκίνηση από την πλατεία του οικισμού Ηραίον.

«Είναι η πρώτη επίσημη δράση που κάνουμε σαν Ποδηλατική Λέσχη Σάμου, έχουμε κάνει και άλλα πράγματα, ίσως να μας ξέρετε από το brevet που κάνουμε κάθε χρόνο εδώ και 4 χρόνια, αλλά πλέον συστάθηκε ως λέσχη και θέλουμε να συμπεριλάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο σε αυτή τη δραστηριότητα του ποδηλάτου που είναι και πάρα πολύ επίκαιρη τα τελευταία χρόνια.

Είναι αλήθεια ότι φέτος εξαντλήθηκαν τα αποθέματα ποδηλάτων στην Ελλάδα και όχι μόνο ση Σάμο. Ήταν ένα μέσο που στην Ελλάδα δεν έχει την απαραίτητη προσοχή μέχρι σήμερα και γίνονται προσπάθειες ώστε να γίνουν περισσότεροι ποδηλατοδρόμοι ώστε να υπάρξουν κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση αλλά ήταν πολύ καλό μέσα σε όλο αυτό το κακό που συνέβη με τον κορωνοϊό, ο κόσμος στράφηκε και σε αυτό το μέσο και βγήκε στο δρόμο πάνω στο ποδήλατο.

Το συγκεκριμένο event είναι ένα διπλό event, έχει ένα κομμάτι αγωνιστικό το οποίο ομολογουμένως έχει ανέλπιστη συμμετοχή και από ποδηλάτες πολύ δυνατούς από τη γειτονική Χίο, οι οποίοι θα δώσουν άλλο αγωνιστικό χαρακτήρα στον αγώνα. Συμμετέχουν και όλοι οι δικοί μας καλοί ποδηλάτες εδώ που τους βλέπουμε από καιρό σε καιρό και πιστεύουμε ότι θα είναι ένας πάρα πολύ ωραίος και δύσκολος για τα δεδομένα του αγώνας.

00PodilatoIreon01

Από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 περίπου, θα γίνει η αγωνιστική διαδρομή από Ηραίο μέσω Χώρας και Πύργου και τερματισμό στους Σπαθαραίους.

Είναι μια δύσκολη διαδρομή 20 χλμ τα οποία είναι απαιτητικά, τα πρώτα 9 χλμ θα λειτουργήσουν ως προεκκίνηση και στα οποία θα συμμετέχουν όλοι όσοι δηλώνουν συμμετοχή. Υπάρχουν και ποδηλάτες οι οποίοι μπορούν να ξεκινήσουν τον αγώνα μαζί με τους πιο εξειδικευμένους και μέσα στη Χώρα θα στρίψουν αριστερά και θα επιστρέψουν από τον κεντρικό δρόμο μέσω Μύλων στο Ηραίο, κάνοντας μια ποδηλατοβόλτα περίπου 15χλμ.

Ο κανονικός αγώνας θα έχει εκκίνηση έξω από τη Χώρα στην ευθεία που οδηγεί πριν από τους Μαυρατζαίους και είναι ουσιαστικά 20χλμ αρκετά απαιτητικά, πολύ γρήγορα για τους πρώτους και με τερματισμό στο χωριό των Σπαθαραίων.

Την ίδια ώρα που θα υπάρχουν αυτά, ένα μεγάλο κομμάτι της λέσχης που σε συνδυασμό με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Ηραίου θα στήσουν και θα οργανώσουν ένα event μέσα στο δασάκι στο Ηραίο, κοντά στο καινούργιο Ναυτικό μουσείο, όπου υπάρχουν ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας για τέτοια εποχή και κατάλληλες συνθήκες για 2 διαδρομές οι οποίες αφορούν παιδιά από 7 ως 11 χρ. και παιδιά 12 ως 16χρ. Αυτές θα είναι διαδρομές για mountain οι οποίες είναι με ατομική χρονομέτρηση».

Οι απονομές θα γίνουν στο δασάκι ταυτόχρονα για παιδιά και ενήλικες, ώστε να μην υπάρξει διασπορά. Οι εγγραφές στην ουσία έχουν τελειώσει αλλά η ποδηλατοβόλτα και οι παιδικοί αγώνες επιδέχονται και επιτόπου εγγραφές.

Η ποδηλατική Λέσχη έχει έναν πυρήνα 22 ατόμων ενώ γενικά ο αριθμός των αθλητών φτάνουν τα 55 άτομα που συμμετέχουν σε δραστηριότητες. Υπάρχει μια προμελέτη για δημιουργία ποδηλατικών διαδρομών με την λογική των περιπατητικών διαδρομών.

Θα γίνει προσπάθεια για την δημιουργία μεγάλων αγώνων brevet, ώστε να αναβαθμιστεί ο θεσμός και να αναπτυχθούν δυνατότητες και να ακουστεί το νησί ως ποδηλατικός προορισμός. Φιλοδοξία της λέσχης να πετύχει τροποποίηση του δρόμου που οδηγεί στο Μαλαγάρι με το να συμπεριλάβουν μέσα σε αυτόν ποδηλατοδρόμο.    

00CharismaMikro       

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 150 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Δείτε που εντοπίστηκαν

Κορονοϊός: 416 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 18 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 16 συνδέονται με γνωστές συρροές

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα, αναφέρονται τα εξής: “Σήμερα ανακοινώνουμε 416 νέα κρούσματα του νέου

Περισσότερα »