Μανώλης Νικολού: «Θέλουμε να αλλάξουμε το κέντρο στο Καρλόβασι, θέλουμε να δώσουμε ζωή στο κέντρο της πόλης μας

Μανώλης Νικολού: «Θέλουμε να αλλάξουμε το κέντρο στο Καρλόβασι, θέλουμε να δώσουμε ζωή στο κέντρο της πόλης μας

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος της Κοινότητας Καρλοβασίων, κ. Μανώλης Νικολού.

Παρεμβάσεις καθαρισμού γίνονται στην κοινότητα Καρλοβασίων, «Είμαστε σ’ ένα συντονισμό με τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Παναγιώτη Λυμπέρη για αυτές τις καταστάσεις, υπάρχει εμπειρία και προχωράμε. Το Καρλόβασι πάντοτε ήταν καθαρό και συνεχίζει να είναι» .

Το Σάββατο 20/06 και την Κυριακή 21/6 θα γίνει ψεκασμός στην Κοινότητα Καρλοβασίων και σε όλες τις περιοχές που αφορά ο συγκεκριμένος ψεκασμός την Κοινότητα. Σε συνεργασία με την Π.Ε. Βορείου Αιγαίου και το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Σάμου, τμήμα δακοκτονίας Σάμου. Αρμόδιος είναι ο κ. Κατσικογιάννης. Εκεί που πρέπει να απαιτηθεί προσοχή είναι στα μελίσσια, αρμόδια γεωπόνος είναι η κα. Δεληγιάννη Σταματία και μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί της οι ενδιαφερόμενοι στο τηλέφωνο 6948420478 προκειμένου να κυλήσει ομαλά ο ψεκασμός χωρίς προβλήματα.

Τον τελευταίο καιρό έχει ανοίξει μια συζήτηση για την πεζοδρόμηση της πλατείας Καρλοβάσου.

«Για να βγει μία τέτοια εισήγηση πρέπει από κάπου να ξεκινήσει. Περιμένουμε μια μεγάλη κυκλοφοριακή μελέτη για την πόλη μας, όπου είμαστε έτοιμοι να τολμήσουμε να κάνουμε μεγάλες αλλαγές. Θέλουμε να το αλλάξουμε το κέντρο, θέλουμε να δώσουμε ζωή στο κέντρο της πόλης μας και ταυτόχρονα να μπορέσουμε να τονώσουμε και τα περίχωρα.

Αυτό θα γίνει εν ευθέτω χρόνο και όταν θα έχουμε έτοιμη την κυκλοφοριακή μελέτη. Κάναμε μία κουβέντα βασισμένη στην τροποποίηση και ρύθμιση του νόμου Θεοδωρικάκου, που αφορά ότι θα πρέπει να δώσουμε σε κάποιες επιχειρήσεις περισσότερα τετραγωνικά ή να βγει κάποια έκπτωση γύρω στο 50% στα πάγια τέλη που πληρώνουν στον δήμο μας για τον χώρο που εκμεταλλεύονται.  

Εμείς λοιπόν ως Κοινότητα αυτό που κάναμε εισήγηση είναι να γίνει επανακαταμέτρηση των τετραγωνικών μέτρων που έχουν οι επιχειρήσεις και να πάρουν 10-15τ.μ., ανάλογα την περίπτωση, δηλαδή αν είναι ένα μεγάλο μαγαζί να πάρει 15 αν είναι μικρό έως 10τ.μ, με φθίνουσα πορεία στο μικρότερο.

Υπάρχει μια πρόταση από κάποιους συμβούλους για την πεζοδρόμηση του δρόμου που περνάει γύρω από την πλατεία. Η πεζοδρόμηση του δρόμου αυτού επηρεάζει τους οδηγούς ταξί. Αυτό λοιπόν εμείς, ως κοινότητα δεν μπορούσαμε χωρίς να έχουμε κάποια κυκλοφοριακή μελέτη στα χέρα μας να πάρουμε τέτοια απόφαση, οπότε δεν το βάλαμε καν στο Κοινοτικό Συμβούλιο που έγινε τον περασμένο μήνα. Το αποτέλεσμα ήταν να κινηθεί κάποια στιγμή η ποιότητα ζωής, προκειμένου να πάρει απόφαση επί του ζητήματος, όμως χωρίς κοινοτική απόφαση δεν μπορεί να γίνει κάτι, χρειάζεται κοινοτική απόφαση».

Ζητήθηκε από τον κ. Νικολού να κάνει έκτακτο κοινοτικό συμβούλιο προκειμένου να περάσει το θέμα της τροποποίησης της πλατείας, να γίνει κάποια μεταφορά των ταξί, 5-6 αυτοκίνητα στην πλατεία Αγ. Δημητρίου.

«Υπάρχουν αντιδράσεις από τους οδηγούς ταξί που έγιναν στο Δ.Σ. και με βάση αυτά θα αποφασίσουμε κιόλας. Πιστεύω οι σύμβουλοι θα το δουν με όλη την διάθεση και θα σκύψουν πάνω στα προβλήματα της πόλης και θα βγάλουμε κάποια συγκεκριμένη απόφαση».

Το κατάστημα «Beach Front» στην παραλία Καρλοβάσου, που είναι κλειστό τα τελευταία χρόνια, χρωστάει πολλά χρήματα στην Kτηματική Yπηρεσία και έχουν γίνει και πολλές ενέργειες από τον Δήμαρχο ενώ γίνονται προσπάθειες ρύθμισης για να πάει στην κατοχή του Δήμου το κατάστημα. Στον οικισμό των Ρομά έγιναν παρεμβάσεις καθαρισμού στην περιοχή, ενώ υπάρχουν προτάσεις για την εξέλιξη του καταυλισμού.      

00Spitiko  

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γιώργος Στάντζος: «Γενναία αποσυμφόρηση του ΚΥΤ και ο υπόλοιπος πληθυσμός στου «ΖΕΡΒΟΥ». Μην μας πανικοβάλλει το επίπεδο 2 ή 3..»

Γιώργος Στάντζος: Καθυστερούν οι αδειοδοτήσεις για τις κατεδαφίσεις με ότι αυτό συνεπάγεται

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιος Στάντζος και αναφέρθηκε στα

Περισσότερα »