Μανώλης Φλωρούς: Εμείς οι γονείς δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε για το καλό όλων των παιδιών, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και καταγωγής

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Μανώλης Φλωρούς, γονέας μαθητή από το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος.

Όπως είναι γνωστό, εδώ και καιρό η διεύθυνση και οι γονείς του σχολείου, γνωρίζουν τη δημιουργία κέντρου ΔΥΕΠ στο Δημoτικό Σχολείο Βαθέος. Οι γονείς αντιδρούν, καθώς οι συνθήκες είναι ακατάλληλες. Αποφασίστηκε αποχή των μαθητών μέχρι την Παρασκευή (08/03).

Όπως έχουν χαρακτηριστικά αναφέρει σε σημερινές τους αναρτήσεις (05/03) ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων «Ευχαριστούμε το Υπουργείο, τον Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης και την Δ/νση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σάμου που μερίμνησαν ώστε τα πανό του Συλλόγου μας να κατέβουν από το σχολείο μας για να μην χαλάσει η εικόνα της υποδοχής του ΔΥΕΠ! Απορούμε τα πανό στο ΕΠΑΛ που έχουν αναρτηθεί από Συνδικαλιστές γιατί δεν έχουν κατέβει επίσης;;;
Εμείς οι γονείς δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε για το καλό όλων των παιδιών ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και καταγωγής, και η φίμωση που επιχειρείται είναι κατάπτυστη και κατακριτέα!».

«ΚΑΘΟΛΙΚΗ η σημερινή συμμετοχή των γονέων στην αποχή! Ενόψει της έναρξης λειτουργίας ΔΥΕΠ στο σχολείο μας σήμερα. Οι δυναμικές μας κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν! Διαμαρτυρόμαστε για τις άθλιες συνθήκες που ζουν τα προσφυγοπούλα και στη φίμωση που επιχειρούν εναντίον μας! Κανένα παιδί σε σκηνές!».

00Sxoleio04

Από τον Σεπτέμβριο, είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές και είχαν πέσει στο τραπέζι, λύσεις που σε άλλα μέρη έχουν υλοποιηθεί, όπως στην Κω που το δημοτικό σχολείο στεγάζεται μέσα στο ΚΥΤ, έτσι δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις σχολικές μονάδες. Αυτό όμως στην περίπτωση της Σάμου δεν λήφθηκε υπ’ όψιν και προχώρησαν στην εφαρμογή του ΔΥΕΠ. Αυτό που τονίζουν οι γονείς είναι πως δεν είναι αντίθετοι στην μόρφωση των προσφύγων – μεταναστών, «είμαστε αντίθετοι σε αυτές τις συνθήκες διαβίωσης στο ΚΥΤ».

Όπως είπε ο κ. Φλωρούς, αν και κυκλοφορεί ότι σήμερα το μεσημέρι θα λειτουργήσει το τμήμα, το σχολείο δεν έχει τα δελτία των παιδιών, ενώ όταν μπήκαν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο υπήρχαν όλα τα σχετικά έγγραφα και η απαραίτητη ενημέρωση. Επίσης τίθεται το ερώτημα πως γίνεται η επιλογή των παιδιών που θα ενταχθούν σε τμήμα ΔΥΕΠ.

Το ποσοστό συμμετοχής στην αποχή ήταν πολύ μεγάλο καθώς από τα 150 παιδιά πήγαν τα 15 στο σχολείο, ενώ την Πέμπτη (07/03) θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με απαίτηση να εισακουστούν και να ακούσουν οι υπεύθυνοι τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

dreams3

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα