Μαξίμου κατά Μουτζούρη & στο βάθος… Σαμαράς

Μαξίμου κατά Μουτζούρη & στο βάθος… Σαμαράς

«Καπνούς» με την στάση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη στο μεγάλο πρόβλημα του προσφυγικού- μεταναστευτικού βγάζουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Κυβερνητικά στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό θεωρούν ότι με την στάση που κρατά κάθε άλλο παρά διευκολύνει την κυβέρνηση στο να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Του καταλογίζουν ότι χαϊδεύει τα ακραία στοιχεία που υπάρχουν στο νησί, με αποτέλεσμα η κατάσταση αντί να εξομαλύνεται όλο και να εκτροχιάζεται με αποκορύφωμα πριν μερικές ημέρες ακροδεξιοί με κράνη και στειλιάρια και έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό τους, να κάνουν ελέγχους σε σπίτια της Μόριας αλλά και στους δρόμους τόσο σε Έλληνες όσο και σε πρόσφυγες-μετανάστες. Βεβαίως, οι συγκεκριμένοι συνελήφθησαν από την αστυνομία, ωστόσο όπως τονίζεται από επαΐοντες «ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε παρακρατικούς να κάνουν περιπολίες στο νησί».

Στο Μαξίμου φέρνουν ως τελευταίο παράδειγμα της ανεύθυνης στάσης που κρατά ο κ. Μουτζούρης την επιμονή του στο να κηρυχθεί η Λέσβος, η Χίος και η Σάμος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, θέμα για το οποίο ήρθε σε αντιπαράθεση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Η σύνδεση με Αθανασίου, Σαμαρά

Αν και αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες με τους οποίους συνομίλησε η aftodioikisi.gr δεν θέλησαν να αναφερθούν ευθέως στις προεκτάσεις που έχει η στάση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, θυμίζουν με νόημα ότι ο κ. Μουτζούρης εκλέχθηκε περιφερειάρχης ως «αντάρτης» της ΝΔ υποσκελίζοντας την πρώην περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου, με την στήριξη του τοπικού βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου, «δεξιού» χεριού του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Οι ίδιοι υπενθυμίζουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει εντελώς διαφορετική ατζέντα από αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκηαποκαλώντας στο συνέδριο της ΝΔ τους πρόσφυγες και μετανάστες «λαθρομετανάστες» και «λαθροεισβολείς».

Να σημειωθεί ότι για «λαθρομετανάστες» έχει μιλήσει και ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου και δεξί χέρι του κ. Μουτζούρη, Άρης Χατζηκομνηνός.

Αν και ο ίδιος ο περιφερειάρχης έχει, μέχρι στιγμής, αποφύγει τέτοιες εκφράσεις, ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται είναι σαφές ότι ταυτίζεται με αυτές  τις απόψεις, και ως εκ τούτου με την ατζέντα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο, για τους γνωρίζοντες, διατηρεί ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας μέσω του Χ. Αθανασίου και όχι μόνο.

Άλλωστε, μετά και τα όσα συνέβησαν με την υπόθεση ποδόσφαιρο μεταξύ Μαξίμου και πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Σαμαράς, που ήταν χολωμένος τόσο με την επιλογή Σχοινά για τη θέση του Έλληνα Επιτροπή στην ΕΕ, όσο με τη στάση της ΝΔ στην Προανακριτική για τη Novartis αλλά και την επιλογή Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, φαίνεται ότι τραβά οριστικά (;) τον δικό του δρόμο. Ένα δρόμο που, όπως όλα δείχνουν,  περνά μέσα από το Βόρειο Αιγαίο και τον νυν περιφερειάρχη.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

00CharismaMikro

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα