Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας στη Σάμο

Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σάμου, και το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, σε συνεργασία με τη WWF Ελλάς και θα πραγματοποιήσει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας στη Σάμο!

Το ταξίδι της κινητής βιωματικής έκθεσης του WWF Ελλάς για τη διατροφή συνεχίζεται στη Σάμο τον Μάιο, με την περιβαλλοντική οργάνωση να προσκαλεί γονείς και παιδιά να παίξουν και να ανακαλύψουν μαζί τα μυστικά μιας καλύτερης διατροφής.

Κατά τις πρωινές ώρες, 21 και 22 Μαΐου 2018, 08:30πμ-13:00μμ, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της WWF Ελλάς, το οποίο θα παρακολουθήσουν μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου, Δημοτικού Βαθέος, Δημοτικού Σχολείου Πυθαγορείου, Δημοτικού Κοκκαρίου, Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου και του 3ου Νηπιαγωγείου Σάμου.

Παράλληλα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της WWFΕλλάς, στις 21 Μαΐου 2018, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και το γραφείο της Λέσχης στη Σάμο, με τους ExecutiveChef Ευάγγελο Μπιλιμπά, Ασλάνη Παντερλή και τη Chef Φωτεινή Φουρτούνη, θα μαγειρέψουν πολύχρωμες, υγιεινές παρασκευές για τα παιδιά.

Στις 21 και 22 Μαΐου 2018 στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Δήμου Σάμου στο Πυθαγόρειο,

η κινητή έκθεση της WWF, θα είναι ανοιχτή για το κοινό κατά τις απογευματινές ώρες 18:00μμ έως 20:00μμ. και θα «δημιουργήσει» μαζί με ενήλικες και παιδιά της Σάμου μια διαφορετική συνταγή για την προστασία της υγείας μας και του πλανήτη.

00Dragoumi01

Όσοι βρεθούν στην έκθεση, παιδιά αλλά και ενήλικες, θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να μάθουν αλλά και να συνομιλήσουν με την ομάδα του WWF, για τη διατροφή μας, “μαγειρεύοντας” μια διαφορετική συνταγή για την προστασία της υγείας μας αλλά και του πλανήτη. Βιωματικές δραστηριότητες για τα παιδιά, σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και πρακτικές συμβουλές προς γονείς για μία πιο υγιεινή και υπεύθυνη διατροφή είναι μόνο ορισμένα από όλα όσα περιλαμβάνει η κινητή βιωματική έκθεση του WWF, που έχει ως στόχο να αποκαλύψει πώς μπορούμε μέσα από το πιάτο μας να προστατέψουμε και τον πλανήτη.

Στόχος της πανελλήνιας εκστρατείας του WWF Ελλάς, «Υγιή Παιδιά, Υγιής Πλανήτης» είναι να αλλάξει τον τρόπο που οι πολίτες βλέπουν το φαγητό και να αντιληφθούν με βιωματικό τρόπο ότι οι διατροφικές τους επιλογές μπορούν να επηρεάσουν τόσο την υγεία τους όσο και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το «μενού» της νέας αυτής εκστρατείας περιλαμβάνει: ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού, τη νέα ιστοσελίδα του WWF για τη διατροφή www.wwf.gr/food, μία κινητή διαδραστική έκθεση και μία σειρά εκπαιδευτικών animations, τα οποία είναι διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το https://vimeo.com/album/4783258.

Tο εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος διανέμεται ήδη σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Στις 21 Μαΐου 2018, μετά το πέρας του εκπαιδευτικού προγράμματος, 13:30 μ.μ, θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ του νησιού.

Από τη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σάμου

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα