Λουκέτο στο Βόρειο Αιγαίο 22 και 23 Ιανουαρίου, όχι όμως σε μετάβαση στην Αθήνα

Λουκέτο στο Βόρειο Αιγαίο 22 και 23 Ιανουαρίου, όχι όμως σε μετάβαση στην Αθήνα

Διαφορετικά αντιλαμβάνονται τον τρόπο που πρέπει να διαμαρτυρηθούν οι τοπικές κοινωνίες των νησιών για το μεταναστευτικό οι φορείς των νησιών του Βόρειο Ανατολικού Αιγαίου όπως προκύπτει από την σημερινή τηλεδιάσκεψη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ οι Δημοτικές αρχές στη Σάμο και οι φορείς ζήτησαν στην σημερινή τηλεδιάσκεψη κινητοποιήσεις στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρης δηλώνει επιφυλακτικός για την επιτυχία μιας τέτοιας κινητοποίησης και προαναγγέλλει ότι θα επισκεφθεί ο ίδιος τους αρμόδιους υπουργούς χωρίς ακόμα όμως να έχει  πάρει σχετική απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο που εσπευσμένα θα συνεδριάσει την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου. Όπως προκύπτει από την τηλεδιάσκεψη η πρόταση της Σάμου για μεταφορά των κινητοποιήσεων στην Αθήνα, με  μαζική παρουσία των νησιωτών εκεί, δεν βρίσκει σύμφωνους τους ανάλογους φορείς στην Λέσβο και την Χίο ενώ ο και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός. 

Όλα αυτά ενόψει των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί για τις 22 και 23 Ιανουαρίου ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό με κλείσιμο των λιμανιών, αεροδρομίων, καταστημάτων και δημόσιων υπηρεσιών Τ.Α..

Πηγή:www.samostimes.gr

00VKDGROUP

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Ο Μουτζούρης με τα λόγια. Εμείς προχωράμε σε πράξεις και καλούμε σε συστράτευση

Συμπαράταξη Πολιτών: Ενίσχυση των επιχειρήσεων λόγω πανδημίας

Αύξηση Προϋπολογισμού της Δράσης  ‘’Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου’’ κ.Περιφερειάρχη , αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές

Περισσότερα »
Παρεμβάσεις της ΛΑΣ Ανατολικής Σάμου για τη νέα σχολική χρονιά και Μεσόγειο

Ερωτήματα της Λαϊκής Συσπείρωσης για την πορεία της μελισσοκομίας

Κ. Αντιπεριφερειάρχη Το τελευταίο διάστημα οι μελισσοκόμοι της Σάμου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον περασμένο Μάιο, γεγονός πού δεν επέτρεψε

Περισσότερα »