Λήξη μαθημάτων στη Σχολή Αγιογραφίας της Ι.Μ. Σάμου – Ικαρίας και Κορσεών. Επίδοση βεβαιώσεων σπουδών

Λήξη μαθημάτων στη Σχολή Αγιογραφίας της Ι.Μ. Σάμου – Ικαρίας και Κορσεών. Επίδοση βεβαιώσεων σπουδών

Εκδηλώσεις για τη λήξη των μαθημάτων στη σχολή αγιογραφίας της Ι.Μ. Σάμου και Ικαρίας πραγματοποιήθηκαν στο Καρλόβασι την Κυριακή 5 Ιουλίου και στο Βαθύ την Τρίτη 7 Ιουλίου, όπου οι μαθητές της είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν έργα τους τα οποία και φιλοτέχνησαν κατά την περίοδο του ακαδημαϊκού έτους 2019- 2020.

Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου-Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιος, ο οποίος και επέδωσε στους μαθητές της σχολής τις βεβαιώσεις σπουδών τους.

00Agiografia01

Στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στο Βαθύ, ο Σεβασμιότατος περιηγήθηκε στα έργα όλων των μαθητών, ένα προς ένα και εξέφρασε το θαυμασμό του για τη υπέροχη δουλειά που γίνεται από τον δάσκαλο αγιογραφίας κ. Χρήστο Κανελλόπουλο αλλά και τον Αρχιμανδρίτη Μακάριο Δελιογλάνη.

«Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Μητροπόλεώς μας, πριν από πολλά χρόνια είχαμε δημιουργήσει και τη σχολή βυζαντινής αγιογραφίας. Υπάρχουν κάποιες δυσκολίες εδώ που είμαστε ακρίτες και ως εκ τούτου έγινε μια διακοπή αυτής της σχολής καθώς δεν είχαμε την δυνατότητα δασκάλου. Φέτος με τη χάρη του Θεού ήρθε ο κ. Κανελλόπουλος ο οποίος είναι στρατιωτικός και έχων σχέση με την αγιογραφία και την πνευματική ζωή των μονών μας προσφέρθηκε να διδάσκει. Έτσι λοιπόν επαναλειτούργησε η σχολή της αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως μας».

00Agiografia02

Ο Σεβασμιότατος τόνισε ότι η αγιογραφία είναι ένα έργο άγιο και ιερό και είναι τέχνη όπου πρέπει να έχεις μεγάλη πίστη στο Θεό. Η εικόνα βρίσκεται βαθιά ριζωμένη στις ρίζες του Χριστιανισμού αλλά και στην τοπική παράδοση καθώς στους γάμους παλιότερα η εικόνα συνόδευε τον γαμπρό και τη νύφη στο νέο τους σπίτι.

Κείμενο-φωτογραφίες Ελένη Χατζηγεωργίου

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ …

00Spitiko

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Πυρκαγιά εντός του ΚΥΤ Σάμου στη νότια πλευρά

Συνελήφθησαν (3) ανήλικοι αλλοδαποί στη Σάμο, για το αδίκημα του εμπρησμού σε εγκαταστάσεις του ΚΥΤ

Συνελήφθησαν την Κυριακή (20/09) στη Σάμο, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, τρείς (3) ανήλικοι αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική

Περισσότερα »