Λήξη μαθημάτων στη Σχολή Αγιογραφίας της Ι.Μ. Σάμου – Ικαρίας και Κορσεών. Επίδοση βεβαιώσεων σπουδών

Λήξη μαθημάτων στη Σχολή Αγιογραφίας της Ι.Μ. Σάμου – Ικαρίας και Κορσεών. Επίδοση βεβαιώσεων σπουδών

Εκδηλώσεις για τη λήξη των μαθημάτων στη σχολή αγιογραφίας της Ι.Μ. Σάμου και Ικαρίας πραγματοποιήθηκαν στο Καρλόβασι την Κυριακή 5 Ιουλίου και στο Βαθύ την Τρίτη 7 Ιουλίου, όπου οι μαθητές της είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν έργα τους τα οποία και φιλοτέχνησαν κατά την περίοδο του ακαδημαϊκού έτους 2019- 2020.

Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου-Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιος, ο οποίος και επέδωσε στους μαθητές της σχολής τις βεβαιώσεις σπουδών τους.

00Agiografia01

Στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στο Βαθύ, ο Σεβασμιότατος περιηγήθηκε στα έργα όλων των μαθητών, ένα προς ένα και εξέφρασε το θαυμασμό του για τη υπέροχη δουλειά που γίνεται από τον δάσκαλο αγιογραφίας κ. Χρήστο Κανελλόπουλο αλλά και τον Αρχιμανδρίτη Μακάριο Δελιογλάνη.

«Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Μητροπόλεώς μας, πριν από πολλά χρόνια είχαμε δημιουργήσει και τη σχολή βυζαντινής αγιογραφίας. Υπάρχουν κάποιες δυσκολίες εδώ που είμαστε ακρίτες και ως εκ τούτου έγινε μια διακοπή αυτής της σχολής καθώς δεν είχαμε την δυνατότητα δασκάλου. Φέτος με τη χάρη του Θεού ήρθε ο κ. Κανελλόπουλος ο οποίος είναι στρατιωτικός και έχων σχέση με την αγιογραφία και την πνευματική ζωή των μονών μας προσφέρθηκε να διδάσκει. Έτσι λοιπόν επαναλειτούργησε η σχολή της αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως μας».

00Agiografia02

Ο Σεβασμιότατος τόνισε ότι η αγιογραφία είναι ένα έργο άγιο και ιερό και είναι τέχνη όπου πρέπει να έχεις μεγάλη πίστη στο Θεό. Η εικόνα βρίσκεται βαθιά ριζωμένη στις ρίζες του Χριστιανισμού αλλά και στην τοπική παράδοση καθώς στους γάμους παλιότερα η εικόνα συνόδευε τον γαμπρό και τη νύφη στο νέο τους σπίτι.

Κείμενο-φωτογραφίες Ελένη Χατζηγεωργίου

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ …

00Spitiko

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Lockdown ΙΙ: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Απόφαση με την παράταση των περιοριστικών μέτρων έως 7 Δεκεμβρίου 2020. Από την απαγόρευση κυκλοφορίας εξαιρείται η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα μέτρα που ισχύουν από Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 έως και τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού. Τα έκτακτα μέτρα προστασίας αφορούν το διάστημα

Περισσότερα »
Τι δήλωσε ο προπονητής της ιστιοπλοϊας που καταγγέλλεται ότι βίασε πριν 8 χρόνια μία 11χρονη αθλήτρια

Τι δήλωσε ο προπονητής της ιστιοπλοϊας που καταγγέλλεται ότι βίασε πριν 8 χρόνια μία 11χρονη αθλήτρια

Ο προπονητής της τότε 11χρονης αθλήτριας ιστιοπλοΐας που η Σοφία Μπεκατώρου κατήγγειλε τον βιασμό της, ανέφερε πως είχαν σχέση και μάλιστα ήθελε να την παντρευτεί.

Περισσότερα »