Λάζαρος Θεόφιλος (Δκτής Νοσοκομείου Σάμου): Έχουν προκηρυχθεί τρεις θέσεις παιδιάτρου, όμως δεν υπάρχει το αντίστοιχο ενδιαφέρον από γιατρούς

Λάζαρος Θεόφιλος (Δκτής Νοσοκομείου Σάμου): Έχουν προκηρυχθεί τρεις θέσεις παιδιάτρου, όμως δεν υπάρχει το αντίστοιχο ενδιαφέρον από γιατρούς

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, κ. Λάζαρος Θεόφιλος.

Πολλά τα προβλήματα του νοσοκομείου, με το επιπρόσθετο θέμα της μεταναστευτικής κρίσης, φτάνοντας το προσωπικό σε οριακές καταστάσεις. Θέματα και με ελλείψεις σε προσωπικό και ειδικά το θέμα της παιδιάτρου που ταλανίζει για μήνες το νησί, καθώς η παιδίατρος θέλει να φύγει. Έχουν προκηρυχθεί τρεις θέσεις, όμως δεν υπάρχει το αντίστοιχο ενδιαφέρον από γιατρούς.

Αν και έχει εκφράσει την πρόθεση παραίτησης η μοναδική παιδίατρος, «επικαλέστηκε σε μια αίτηση της ότι θέλει τις άδειές της, διότι σκέφτεται να παραιτηθεί. Στο δημόσιο δεν λειτουργούμε με προθέσεις, λειτουργούμε με δεδομένα. Επομένως αυτό το οποίο κυκλοφορεί δημόσια ότι παραιτείται, αν δεν κατατεθεί αίτηση παραίτησης είναι σαν να μην υπάρχει. Και τις άδειες που δικαιούται ως υπάλληλος και εργαζόμενη, αυτό θα γίνει εφόσον υπάρχει αντικαταστάτης για το ίδιο χρονικό διάστημα».

Παρ’ όλες τις προκηρύξεις για θέσεις παιδιάτρου στο Γ.Ν. Σάμου, δυστυχώς δεν υπάρχει ανταπόκριση και ίσως θα έπρεπε να δοθούν κίνητρα θεσμικά και οικονομικά. Για το θέμα αυτό, τον κ. Διοικητή επισκέφτηκε και ο Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου, ενώ ο ίδιος έχει εξαντλήσει κάθε μέσο για να έρθει παιδίατρος (*** το δελτίο τύπου μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω).

Για τις υπόλοιπες ειδικότητες αναμένεται να καλυφθούν οι θέσεις, ενώ μετατίθεται και μία βιοπαθολόγος από το νοσοκομείο Σύρου στο νοσοκομείο της Σάμου μέχρι το τέλος του μήνα.

Αναγκαία και η μεταφορά του Νοσοκομείου σε μέρος με καλύτερη πρόσβαση, ενώ είναι καλύτερα να χτιστεί νέο παρά να συντηρείται, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να το ζητήσουν οι τοπικοί φορείς τόνισε ο κ. Λάζαρος Θεόφιλος.

Το δελτίο τύπου του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου και Ικαρίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας γνωρίζουμε ότι την 08 Οκτωβρίου 2019 (14:00) μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας συναντήθηκαν με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Σάμου κ. Θεόφιλο Λάζαρο κατόπιν πρόσκλησής του επ΄ευκαιρία της με Αρ. Πρωτ. 21/30 Σεπ 2019 επιστολής μας για το θέμα της παιδιάτρου.

Ο κ. Διοικητής μεταξύ άλλων μας ανέφερε όλες τις ενέργειες που πραγματοποίησε ο ίδιος προς όλους οι οποίες απέβησαν άκαρπες, επέρριψε ευθύνες στην πρώην Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου και μας γνώρισε ότι ο ίδιος έχει υπογράψει την παραμονή της παιδιάτρου επ΄ αορίστου στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου για το οποίο δεν έχει τη συναίνεσή της.

Ο σύλλογός μας θα συνεχίσει τις προσπάθειες προς πάσα κατεύθυνση για την αποκατάσταση του όλου προβλήματος του οποίου εν τέλει αποδέκτες είναι τα παιδιά και οι οικογένειες.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η                                                 Η

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                             ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δήμητρα Λάμπρου                      Φλώρα Τζεβρένη

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γιάννης Βέττας: Παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν μπορούσα να είμαι «γλάστρα»

Γιάννης Βέττας: Παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν μπορούσα να είμαι «γλάστρα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρώην Νομαρχιακός και Δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Βέττας. «Δεν βλέπω καμιά διαφορά προς το καλύτερο

Περισσότερα »