Λάζαρος Θεόφιλος (Διοικητής Γ.Ν. Σάμου): Οι ειδικευμένοι ιατροί στο νοσοκομείο ανέρχονται στα 47 άτομα αλλά υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στους ειδικευόμενους

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Διοικητής του Γ.Ν. Σάμου κ. Λάζαρος Θεόφιλος. Οι ειδικευμένοι ιατροί στο νοσοκομείο ανέρχονται στα 47 άτομα αλλά υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στους ειδικευόμενους. Οι θέσεις που υπάρχουν είναι για 33 ιατρούς αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει στην ουσία μόνο ένας. Οπότε, για να υπάρξει κάλυψη το νοσοκομείο ζητά σε αγροτικούς ιατρούς να κάνουν βάρδιες εφημερίας.

Η δουλειά του ειδικευόμενου, έχει να κάνει στην ουσία με την πρώτη υποδοχή των ασθενών ώστε να κρίνει το περιστατικό και να τον κατευθύνει στον ανάλογο ειδικό ιατρό. Λόγω της κατάστασης έχει αλλάξει το μοντέλο εφημερίας, μένουν και ειδικοί στις ενεργές εφημερίες οπότε καλύπτουν κατά βάση και τις εφημερίες.

Σε κάποιες ειδικότητες η αναμονή είναι μεγάλη, ενώ τα περισσότερα ραντεβού κινούνται σε φυσιολογικό πλαίσιο των 7-15 ημερών, ενώ υπάρχει επαρκής αριθμός ορθοπεδικών.

Το Νοσοκομείο Σάμου διαθέτει αρκετούς απινιδωτές, με άτομα που μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν καθώς υπάρχουν σεμινάρια εκπαίδευσής τους ανά διαστήματα.

Η προτεραιότητα για τη νέα χρονιά είναι, η επισκευή του κτιρίου η οποία επιβάλλεται να γίνει, έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες όμως, η τεχνική μελέτη δεν έχει περάσει ακόμη την έγκριση του Υπουργείου Υγείας δημιουργώντας καθυστερήσεις.

Υπάρχει διαδικασία πρόσληψης ακτινοδιαγνωστών, ο αξονικός τομογράφος υπάρχει από το 2015, ενώ γίνεται προσπάθεια απόκτησης μαγνητικού τομογράφου, κάτι όμως που είναι πολύ δύσκολο καθώς το κόστος είναι υψηλό. Έχει ζητηθεί να ενταχθεί σε κάποιο από τα προγράμματα του Υπουργείου, όμως ακόμα είναι στην αναμονή το θέμα.

Υπάρχει μια διαδικασία, εφόσον κάποιος νοσηλεύεται να πάρει κάποια χρήματα πίσω από εξωτερικές εξετάσεις που χρειάστηκαν κατά τη νοσηλεία του, απευθυνόμενος στις υπηρεσίες του νοσοκομείου με τις αποδείξεις. Δυστυχώς στη Σάμο, δεν υπάρχει ιδιώτης συμβεβλημένος για πιο ειδικές εξετάσεις που ίσως χρειαστεί κάποιος ασθενής, με αποτέλεσμα πολλοί να προτιμούν την μετάβαση τους στην Αθήνα ή στη Χίο.

Αναμένονται προσλήψεις 14 μόνιμων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, σύμφωνα με το οργανόγραμμα, ενώ αν παραστεί ανάγκη θα έρθει και επικουρικά κάποια ειδικότητα. Το αποθεματικό του νοσοκομείου είναι περίπου στα 11.000.000€, ενώ υπάρχει «οροφή» δαπάνης σε ετήσια βάση, για το 2018 ανέρχεται στα 5.250.000€, όπως εξήγησε ο κ. Θεόφιλος.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος ο Δημήτρης Έλληνας

Δημήτρης Έλληνας: Η Σάμος πιστεύω βρίσκεται σε μια κατάσταση «γαρνιτούρας» στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τουριστικός πράκτορας και δημοτικός σύμβουλος, κ. Δημήτρης Έλληνας. Ο τουρισμός στη Σάμο τελείωσε απότομα λόγω

Περισσότερα »
Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη την Κυριακή (25/10) στην ευρύτερη περιοχή του Καρλοβασίου στη Σάμο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρλοβασίου, ημεδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ειδικότερα,

Περισσότερα »