Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου: Ανοχύρωτα κάστρα τα νησιά μπροστά στην πανδημία

Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου: Ανοχύρωτα κάστρα τα νησιά μπροστά στην πανδημία

Η κυβέρνηση έχει αφήσει ανοχύρωτες με τη πανδημία covid-19 όλες τις μονάδες υγείας των νησιών μας, αφού αδυνατούσαν και αδυνατούν σε πολλές περιπτώσεις να καλύψουν ακόμη και τις τακτικές, τις έκτακτες, αλλά και τις χρόνιες ανάγκες των μόνιμων κατοίκων.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες εργαζομένων και υγειονομικών δεν μπορούν να καλυφθούν τα τεράστια κενά και οι ελλείψεις, λόγω της ανύπαρκτης ουσιαστικά πρωτοβάθμιας φροντίδας, της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης, της έλλειψης ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού, υγειονομικού υλικού και μέσων ατομικής προστασίας.

Η κυβέρνηση φέρει μεγάλες ευθύνες γιατί έθεσε την υγεία του λαού, ακόμη και την ανθρώπινη ζωή στο βωμό της “βαριάς” -όπως αποκαλεί- βιομηχανίας της χώρας, τον τουρισμό, ανοίγοντας τα σύνορα καταπατώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η πληρότητα σε πλοία 85% και αεροπλάνα στο 100%, αλλά με δειγματοληπτικούς ελέγχους μόλις στο 1/10 των εισερχομένων.

Αλλά τι αξίζει γι αυτούς η ανθρώπινη ζωή μπροστά στο κέρδος εφοπλιστών και μεγαλοξενοδόχων;

Η κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες και για το ό,τι κερδήθηκε όλο αυτό το διάστημα με τεράστιες θυσίες από τον λαό, δεν προχώρησε σε ουσιαστικά μέτρα για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας απέναντι στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Σήμερα, 6 μήνες μετά, μετράμε κρούσματα και απώλειες, ενώ εξακολουθούν να λείπουν μόνιμοι γιατροί, νοσηλευτές και άλλο προσωπικό από τα νοσοκομεία μας, τα Κέντρα Υγείας, τα αγροτικά ιατρεία και το ΕΚΑΒ.

Απαιτούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ :

Να ενισχυθούν το νοσοκομείο και οι Πρωτοβάθμιες Δομές Υγείας στη Λέσβο, όπως και στα υπόλοιπα νησιά, με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό και μέσα, για την προστασία της υγείας των κατοίκων και των εργαζομένων στις δομές υγείας.

Η κυβέρνηση να χορηγήσει στο Νοσοκομείο τον απαραίτητο αριθμό αντιδραστηρίων, ώστε να μπορούν να γίνονται σε μαζική κλίμακα και χωρίς άλλες καθυστερήσεις τεστ, με προτεραιότητα σε όλους τους εργαζόμενους σε δομές Υγείας και Πρόνοιας, σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην εστίαση, στον τουρισμό και το εμπόριο.

Να ανοίξουν και να εξοπλιστούν με τα απαραίτητα μέσα και προσωπικό επιπλέον κλίνες ΜΕΘ, πριν το Νοσοκομείο ξεπεράσει τα ήδη περιορισμένα όρια του.

Ένταξη του νέου φορητού νοσοκομείου στη Λέσβο, στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο νησί. Αυτό θα σημαίνει πενήντα (50) κλίνες νοσηλείας , έξι κλίνες (6) ΜΑΦ και τέσσερις (4) κλίνες ΜΕΘ επιπλέον!

Να επιταχθούν άμεσα οι ιδιώτες γιατροί και να ενταχθούν στο γενικότερο σχεδιασμό. Επιπλέον να ενταχθούν άμεσα στο γενικότερο σχεδιασμό και όσες άνεργες νοσηλεύτριες υπάρχουν στο νησί μέχρι να προσληφθούν από το Υπουργείο.

Άμεση εξασφάλιση στο φορητό νοσοκομείο νέου μηχανήματος για τεστ, ώστε να γίνονται επιτόπου τα τεστ στους ασθενείς χωρίς επιβάρυνση του νοσοκομείου και να εξυπηρετούνται και οι ανάγκες για τεστ στους πρόσφυγες.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Αμπαζής Γιώργος

Κυρίτση Αγλαϊα

Σταμούλος Στελιος

Φιλιππής Σταμάτης

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Πυρκαγιά εντός του ΚΥΤ Σάμου στη νότια πλευρά

Συνελήφθησαν (3) ανήλικοι αλλοδαποί στη Σάμο, για το αδίκημα του εμπρησμού σε εγκαταστάσεις του ΚΥΤ

Συνελήφθησαν την Κυριακή (20/09) στη Σάμο, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, τρείς (3) ανήλικοι αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική

Περισσότερα »