Λαϊκή Συσπείρωση Σάμου: Συμπαράσταση στο Δήμαρχο Πάτρας – Ανάγκη πρόσληψης μονίμων πυροσβεστών

Ομόφωνο Ψήφισμα συμπαράστασης στο δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη που δικάζεται στις 13 Φλεβάρη «για παράβαση καθήκοντος» επειδή αρνήθηκε την παραχώρηση διευκολύνσεων προβολής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στέλνει το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου.

Στο ψήφισμα που έφερε με πρότασή της η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζεται ότι: «το Δ.Σ δήμου Σάμου καταδικάζει τη συνεχιζόμενη δίωξη του δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη επειδή δεν διευκόλυνε την εγκληματική ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή να προπαγανδίσει τις φασιστικές της αντιλήψεις δίνοντάς της χώρο να μπροστά στις βουλευτικές εκλογές του 2015, καθώς και γιατί αρνήθηκε να παραδώσει στους χρυσαυγίτες στοιχεία με το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου». Υπογραμμίζεται ακόμη ότι «οι ευθύνες που βαραίνουν τη κυβέρνηση και τον διορισμένο απ’ αυτήν γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που επιτρέπουν τη συνέχιση αυτής της δίωξης, είναι πολύ μεγάλες» και καταλήγει: «Το δημοτικό Συμβούλιο Σάμου εκφράζει την αποφασιστικότητά του να μην επιτρέψει σε κανέναν να κατηγορεί δημάρχους επειδή δεν βάζουν πλάτη στα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και την εγκληματική της δράση που απορρέει από την εγκληματική ναζιστική της θεωρία».

ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Την κατηγορηματική του απόφαση να διεκδικήσει την πρόσληψη μόνιμων πυροσβεστών για τη Σάμο, για την κάλυψη τουλάχιστον των θέσεων όσων θα αποσπαστούν για την κάλυψη του αεροδρομίου (38 άτομα) διακήρυξε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Σάμου μετά από παρέμβαση – πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ενημερώνοντας το σώμα οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ ανέφεραν ότι υπάρχει Σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου με την ελληνογερμανική κοινοπραξία Fraport Α.Ε, να στελεχωθούν οι υπηρεσίες πυρασφάλειας των 12 περιφερειακών αεροδρομίων, με προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στη Σάμο όπου υπηρετούν 47 μόνιμοι πυροσβέστες, (32 στο Βαθύ και 15 στο Καρλόβασι), και 41 συμβασιούχοι, οι 38 από τους μόνιμους θα στελεχώσουν την υπηρεσία του αεροδρομίου και ήδη 14 άτομα βρίσκονται στην Αθήνα και εκπαιδεύονται. Αυτό σημαίνει ότι οι ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες θα αποψιλωθούν εντελώς με ότι αυτό σημαίνει για τη πυρασφάλεια του νησιού.

Υπογράμμισαν ακόμη ότι θίγονται τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής οι οποίοι θα εξαναγκαστούν σε μετακινήσεις , αποσπάσεις κλπ, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο μισθολογικών διαφοροποιήσεων.

Υπενθύμισαν ότι το ΚΚΕ με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή προβάλλει τα αιτήματα των Πυροσβεστών και επισημαίνει ότι είναι επιτακτική ανάγκη, μετά την πρόσφατη απόφαση παραχώρησης προσωπικού για τη στελέχωση των περιφερειακών αεροδρομίων, η κυβέρνηση να αυξήσει τις πιστώσεις του Τακτικού Προϋπολογισμού, που παραμένουν μειωμένες περίπου κατά 130 εκατ. στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης. Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις στο προσωπικό της Πυροσβεστικής, με σταθερές και μόνιμες σχέσεις για όλο το προσωπικό. Η κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, για να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς των διαφορετικών σχέσεων στην υπηρεσία, με μόνιμους πυροσβέστες, με πενταετούς θητείας, και με εποχικούς πυροσβέστες.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ευθύμιος Λέκκας στο "Radio Cafe 102,4" - 7 ρίχτερ ο σεισμός, πάνω από 3 χιλιάδες μετασεισμοί

Ευθύμιος Λέκκας: Κάναμε παρατηρήσεις κατά πόσο είναι ανθεκτικές οι κατασκευές ή δημιουργήθηκαν προβλήματα σ’ αυτήν την καθυστερημένη σεισμική δόνηση

Τη Σάμο επισκέφτηκε μετά τον σεισμό των 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο νησί μας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας,

Περισσότερα »
O ιατρός Εμμανουήλ Κιάσσος εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Αν. Σάμου για θέματα κορονοϊού

Ορίσθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Εμ. Κιάσσος ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Αν. Σάμου στο Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας

Σύμφωνα με την υπ΄αριθ. 59/25-01-2021 απόφαση Δημάρχου, ορίσθηκε ο κ. Εμμανουήλ Κιάσσος, Δημοτικός Σύμβουλος, ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Ανατολικής Σάμου και του μεταβιβάζει καθ’ ύλην

Περισσότερα »