Λαϊκή Συσπείρωση Σάμου: Απαράδεκτος ο προϋπολογισμός του Δήμου

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Απαράδεκτο από κάθε άποψη και πλασματικό, χαρακτήρισε το Προϋπολογισμό του δήμου για το 2019 (που κατατέθηκε και ψηφίστηκε από τη δημοτική αρχή με μεγάλη καθυστέρηση), ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Τζίχας.

Αφού άσκησε αυστηρή κριτική για το «μαγείρεμα» ενός ακόμη προϋπολογισμού μακριά και ενάντια στις λαϊκές ανάγκες, αφού μεταξύ άλλων ο ισοσκελισμός του απαίτησε την αύξηση των ανταποδοτικών τελών κατά 17,5%, αναφέρθηκε στις περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης προς τους δήμους που φέτος ισοδυναμούν με μείον 862 εκατομμύρια και αποκάλυψε ότι ο δημοσιονομικός στόχος μέχρι το 2022 είναι, μόνο το 30% να προέρχεται από την κρατική χρηματοδότηση και το 70% από τοπικές φορολογίες, δημοτικά τέλη κλπ που θα πληρώνουν οι δημότες.

Σχετικά με τον συγκεκριμένο προϋπολογισμό είπε ότι είναι πλασματικός γιατί από τα 49 εκατομμύρια που φαίνονται στα χαρτιά μόνο τα 26 είναι πραγματικά, αφού τα 23 εκατ καταγράφονται ως έκτακτα έσοδα που αφορούν έργα που σχεδιάζονται ή βρίσκονται σε εξέλιξη και μόνο περίπου 2,5 – 3 εκατομμύρια  θα καταγραφούν τελικά  ως πραγματικά έσοδα – έξοδα  στον απολογισμό της χρονιάς

Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό άκρως αντιλαϊκό υπογραμμίζοντας  ότι ήδη αυτά που πληρώνουν οι δημότες με φόρους, ανταποδοτικά, πρόστιμα κλπ υπερβαίνουν κατά 200χιλιάδες ευρώ την κρατική χρηματοδότηση και διαμορφώνουν τη σχέση στο 51%έναντι 49% σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων του νησιού.

Καταψηφίζουμε- τόνισε –  κατηγορηματικά τον προϋπολογισμό, διεκδικώντας: Πλήρη κρατική χρηματοδότηση, εξασφάλιση όλων των λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στους δήμους από το κρατικό προϋπολογισμό, επιστροφή όλων των παρακρατημένων πόρων των δήμων και των περιφερειών, κατάργηση όλου του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου του Καλλικράτη και του Κλεισθένη1.

Οι πόροι να αντληθούν από την φορολόγηση κατά 45% του μεγάλου κεφαλαίου, της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, της εκκλησιαστικής περιουσίας. με παράλληλη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. 

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 411 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 κρούσμα στη Σάμο

Ραγδαία η εξάπλωση της πανδημίας. Ρεκόρ θετικών κρουσμάτων. 1 κρούσμα στη Σάμο

Σήμερα ανακοινώνουμε 935 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »
Σύλληψη αλλοδαπού στον αερολιμένα της Σάμου, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών που τελέστηκαν από αλλοδαπούς

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, περίπτωση διάρρηξης – κλοπής, που διαπράχθηκε προ τετραμήνου περίπου, σε οικία στο Βαθύ της Σάμου. Ταυτοποιήθηκαν

Περισσότερα »