Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου: Σχόλιο για τις πυρκαγιές στο ΚΥΤ της Σάμου

Οι συνεχιζόμενες πυρκαγιές στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στο Βαθύ, ανεξάρτητα από την αιτία που τις προκάλεσε, φέρνουν με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο την εγκληματική αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε και των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα.

Ο εγκλωβισμός και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των θυμάτων του πολέμου, των επεμβάσεων και της λιμοκτονίας που επιβάλλουν τα μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα με όργανά τους το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε και τις άλλες ιμπεριαλιστές ενώσεις, παραβιάζουν κατάφωρα τα πιο στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και δείχνουν το αποκρουστικό πρόσωπο της καπιταλιστικής τάξης πραγμάτων.

Απαιτείται, τώρα να παρθούν μέτρα για τις οικογένειες των προσφύγων και μεταναστών, που οι φωτιές τους άφησαν κυριολεκτικά στο δρόμο. Ανάγκη που γίνεται πιο επιτακτική λόγω των κινδύνων της πανδημίας του κοροναϊού.

Να προχωρήσει άμεσα ο μαζικός απεγκλωβισμός από τα νησιά και τη χώρα με προορισμό τις χώρες που δηλώνουν ότι θέλουν να πάνε.

Να σταματήσει η κατασκευή υπερδομής μακροχρόνιου εγκλωβισμού στη περιοχή «Ζερβού» στη Σάμο και στα άλλα νησιά.

Ο ΟΗΕ και η Ε.Ε. να εγκαταστήσουν στη Τουρκία, υπηρεσίες υποδοχής, καταγραφής και υποβολής ασύλου και από κει να πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Σάμο για το αδίκημα της διέγερσης στη διάπραξη εγκλημάτων (φωτιά στο ΚΥΤ)

Συνελήφθη, προχθές (Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020) στη Σάμο, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της διέγερσης

Περισσότερα »

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους άστεγους πρόσφυγες και μετανάστες της Μόριας

Με συμμετοχή εκπροσώπων δεκάδων σωματείων και φορέων του νησιού και με την πεποίθηση ότι δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς μπροστά στις εξελίξεις στη Λέσβο και

Περισσότερα »